fbpx
skip to Main Content
Ford Mustang – en legende i 56 år: Den ble lansert i 1964, og har siden vært en bilmodell som har hatt en helt spesiell status blant det bilinteresserte publikum. Ford Mustang ble raskt en slager da modellen ble lansert, og ble etter kort tid en legende, en bil som alle ville ha og som alle hadde mulighet til å kjøpe.

Nytt Motor Magasin!

LEDER:

Grombilene kommer!

 

Det skjer en aldri så liten bilrevolusjon for tiden.

Vi har bak oss en tid hvor enhver bilprodusent med respekt for seg selv, har lansert nye elektriske utgaver. I starten var det snakk om modeller som var praktiske, som ikke kostet for mye, og som kunne tilfredsstille transportbehovet de fleste av oss måtte ha.

Siden den gangen har det runnet mye vann i havet. Nå kommer nyhetene som gjør at munnen formelig løper i vann. For et artig bilår vi er inne i! Utover høsten kommer den ene store godbiten etter den andre! Nå preges konkurransen av el-biler med et sportslig uttrykk, design som vekker oppsikt, og med stor vekt på kjøreglede og den magiske kjøreopplevelsen. Audi lanserer en e-tron GT som virkelig vekker oppsikt. Jaguar har lansert sin I-PAE, Mercedes Benz sin EQC er nå i salg, BMW har en ny iX3, en ny Polestar 2 er et annet eksempel, MG ZS EV vekker også oppsikt, Telsa Model Y det samme. Men sist og ikke minst, så smeller Ford til med sin Mach-E som Ola og Kari nå kan kjøpe. Skjønt Mach-E er mer enn en modell, den kommer i hele fem varianter, med rekkevidde fra 450 til 600 kilometer.

Så stopper det ikke der. Neste år kommer det enda flere lekkerbiskener, både de sportslige variantene og de modellene som er for folk flest. Utviklingen har vært enorm. Markedet for el- og hybridbiler gikk fra 60 nye modeller i 2018 til 214 i 2021. Det betyr at om to år har vi nesten utelukkende 100 rene elbiler å velger mellom. I følge en analyse publisert av Transport & Environment ­konkluderes det med at det i 2025 vil bli produsert fire millioner rene el-biler, seks ganger mer enn tilfellet var på tampen av 2018.

 

Konkurranse: Fikk du med deg siste utgave av Motor Agder?
På side 31 finner du vår spennende Quiz.

 

Link til E-avisen finner du her!

 

Sorry. No data so far.

Back To Top