fbpx
skip to Main Content
UTEN MAT OG DRIKKE: For mange er en god rast selve høydepunktet, og når den kan finne sted på turens høyeste punkt, blir det knapt bedre.

Skogsidyll og havutsikt

Ukens tur tar oss til Einerfjellet i Grimstad der grønnsakbygda Reddal og havet utenfor ligger for våre føtter.

 

Med utgangspunkt i Kristiansand er det to alternative veier for å komme til startstedet for denne turen. Man kan kjøre RV41 til Birkeland, kjøre videre en kilometer og ta av til høyre mot Hobbesland og Beisland, og videre til gården Stømne hvor det er en lomme på høyre side med plass til tre-fire biler. Gå bilveien videre ca. 300 meter til skiltet «Kjørkevegen» dukker opp på høyre side. Her begynner den merka stien som tar oss til Einerfjellet.

Det er også mulig å kjøre E18 til Grimstad og ta av til Reddal. Da kjører du gjennom vakre Landvik og Reddal før veien fører opp på heia til Stømne. Dette alternativet gir noe lengre kjørevei.

Tett skog og vid utsikt

Stien tar oss gjennom nokså tett skog før det bærer opp til et flott utsiktspunkt. Noen vil nok lures til å tro at nå er vi ved turens mål, Einerfjellet. Å, nei, det er et stykke igjen. Vi skal videre på stien (hold til venstre) og ned et bratt fjell til en dyp dal hvor vi treffer igjen Kjørkevegen, stien som folk på Beisland brukte når de bar kiste til begravelse i Landvik kirke. «Liksteinen» er en flat stein der bærerne hvilte før de skulle til på siste del av veien ned til Reddal og Landvik. Videre går vi gjennom tett skog og opp en bratt kleiv med eikeskog som tar oss til turmålet. Etter å ha slitt i motbakke gjør det ekstra godt å komme til topps på Einerfjellet 247 meter over havet. Einerfjellet er en flat rygg der ingen trær skygger for utsikten, og for en utsikt. Reddalsbygda ligger for våre føtter. Vi skimter toppen av fyrlykta i Homborsund, og ellers er det blått hav så langt du ser.

Rundtur med klokka

Her er mange fine plasser for å raste. Ly for vinden er det også om du dukker litt ned i terrenget.
For å komme tilbake til utgangspunktet velger vi fortrinnsvis å følge stien videre, fremfor å gå samme vei tilbake. På dette siste stykket er det mer sporadisk merking med gult, så vær nøye med å følge stien som for det meste er synlig i terrenget. Vi passerer noen idylliske små tjern som nok kan friste til en dukkert på varme sommerdager. Stien ender på veien noen hundre meter øst for Stømne, så siste stykket til fots følger vi bilveien tilbake til der vi parkerte.

Turen til Einerfjell er altså en rundtur og det er selvsagt valgfritt om en vil gå med eller mot klokka. Kartet viser startsted øst for Stømne. Da går du mot klokka. Vi anbefaler å ta turen som beskrevet, altså med klokka. Sett av i alle fall tre timer til turen inkludert en god rast på fjellet. Terrenget er for det meste lettgått, men med noen bratte partier som kan sette kondisjonen på prøve. Ta det som en frisk utfordring. Det kan stedvis være bløtt, så solid fottøy anbefales.

 

STILLE IDYLL: Slike små vannliljetjern er det flere av langs stien.
VAKRE REDDAL: Bygda som er kjent for å levere tidligpoteter til kongens bord tar seg ekstra godt ut fra Einerfjellet 247 m.o.h. Reddalsvannet og havet sees i det fjerne.
Back To Top