fbpx
skip to Main Content
BEDRIFTSBESØK: Roger Ribe daglig leder, Per Michael Danielsen styreformann, Kåre Andersen næringssjef i Arendal, Robert Nordli ordfører i Arendal og Ragne Evensen avdelingsleder Kristiansand.

Feirer 125 år som lokal aktør

I år er det hele 125 år siden eventyret PM Danielsen startet i Torvgaten i Arendal. Fra å være en liten bokhandel har Arendalsfirmaet utviklet seg til å bli et imperium av kontorrelatert utstyr til både privat og offentlig sektor.

 

Året var 1895. Året da arendalitten Peder Mikal Danielsen oppfylte drømmen om sin egen bokhandel. I Torvgaten startet eventyret som med årene skulle utvikle seg til å bli så mye større enn det Danielsen trolig turte å se for seg.

Den unge Peder startet kort tid etter konfirmasjonen i lære hos Arendal Boktrykkeri og derfra var ikke veien lang til bokhandlerfaget.

PM Danielsen har en lang historie på Sørlandet – fra oppstarten i 1895 frem til 125- årsjubileet i 2020. Det hele startet i det små, og vi har vært gjennom en spennende utvikling frem til det PM Danielsen er i dag som en stor lokal forhandler og totalleverandør av ­interiør, kontorutstyr og kontormaskiner.

– I dag teller vi hele 18 ansatte og vi har kontorer både på Stoa i Arendal og på Sørlandets Travpark i Kristiansand. Målet er å være din lokale forhandler av alt innenfor interiør, kontormøbler og kontor­maskiner til næringslivet og ­offentlig sektor sier daglig leder Roger Ribe.

– I alle år har vi jobbet målrettet og gradvis bygget opp en vinnerkultur med dyktige ansatte innenfor alle våre virksomhetsområder – i helge Agder.

– Vi har et sterkt ønske om å levere produkter og tjenester av beste kvalitet med riktig pris og til riktig tid. På kunde­listen står aktører som Tvedestrand videregående skole, Grimstad bibliotek, J.B. Ugland-selskapene og Konferansesenter Kaldvell gård. Mange skoler og barnehager er store kunder hos PM Danielsen og de har mange faste kunder innenfor både offentlig og privat sektor.
– Vi har alt fra norske kvalitetsmøbler til det ypperste av italiensk design og leverer et bredt spekter av kvalitetsløsninger. Alt i fra det klassiske til trendsettende design ved bruk av former, farger og materialer. Vi gjør gode arbeidsplasser enda bedre, legger han til.

Stolte

125 år etter den spede starten i Torvgaten forteller Daglig leder Roger Ribe at PM Danielsen opplever sterk vekst og fremgang. Med høy kompetanse, kvalitet og topp service ivaretar vi ­kundens behov og kommer med de beste løsningene.

– Vi jobber kontinuerlig med utvikling og følger med i tiden. Våre ansattes kompetanse er høy, og de har alle god erfaring på alle typer oppdrag. Og vi er opptatt av den gode dialog/samarbeidet med kunden for å finne de beste løsningene. Hos PM Danielsen
vil du møte engasjerte, positive og dyktige fagfolk!

Vi fokuserer på ergonomiske løsninger som gir effektivitetsgevinst og økt ­trivsel på kontoret. Valg av stil og møbler handler om mer enn at arbeids­plassen skal «se fin ut»Ergonomi står sterkt hos oss.

Menneskets fysiologi og produktets funksjon skal utfylle hverandre på best mulig måte. God ergonomi er viktig og kan forebygge muskel- og skjelett­plager og redusere sykefraværet. Kontorutstyret skal ikke bare se bra ut, men må ha ­universell utforming med løsninger som passer for hver enkelt med­arbeider – så langt det er mulig.

Vi har i jubileumsåret 2020 lansert en splitter ny, flott hjemmeside. Her finner du nå et stort utvalg interiør og kontorutstyr, inspirerende bilder og unike jubileumstilbud!Nye produkter legges inn kontinuerlig og viser dybde og bredde. Her kan du også lese nyttige tips og se noen av våre flotte referanser. PM Danielsen har også fokus på miljø og er en miljøfyrtårnbedrift.

– Vi er også medlem av Grønt Punkt Norge AS noe som pålegger oss et ansvar om å påvirke også våre leverandører til å tenke miljø og jobbe etter de samme miljøkravene som oss. Vi bruker kvalitetsprodukter med lang holdbarhet og gode muligheter for resirkulering og gjenvinning, sier Roger Ribe.

Fleksible

PM Danielsen kjørte i mange år hest og vogn for å nå ut med varer til kundene i distriktene. Etter bilens inntog var arendalitten av de første til å pensjonere hestene og frakte varer på motorisert vis. Vår egen distribusjonssystem består av 14 varebiler av forskjellige størrelser som er på veien i Agder og de nærliggende fylkene. Vi har et eget montørteam og logistikkansvarlig. Vi har flere gode leverandører som har den samme, gode servicegrad som oss og vi har god erfaring med flere typer prosjekter, forklarer han.

Vi har mange norske leverandører som er med på å skape og bevare norske arbeidsplasser. Kortreiste varer gir miljøgevinst og rask levering.

Kundene kan komme til et av våre idehus/showrom for inspirasjon og finne løsninger.
– Kunden skal alltid føle seg ivaretatt og komme til en både ryddig og fin arbeidsplass etter levering. Alle i PM Danielsen er godt kjent med «reint bygg-prinsippet» som betyr at vi rydder løpende og systematisk etter oss. Vi er gode på å finne løsninger. Vi har utstyr som biler, verktøy og nok mannskap til å levere optimalt på alle nivåer på Sørlandet.

Vi er med i Norges eneste frittstående forhandlerkjede med Alt til Kontoret! Inventum er etablert over hele landet – på 29 steder – markedets største utvalg av komplette løsninger til kontoret. Et godt samarbeid som forenkler service til vår kunder ut i hele distrikts Norge.

Engasjement

Danielsen var en respektert mann i Agder og firmaet hans lever fremdeles etter den samme filosofien som den unge arendalitten en gang sto for.
– På den tiden Danielsen startet opp var det smått med midler, men det han manglet i penger tok han igjen med helt egen personlig kraft og styrke. Han skulle vise seg å være en ekstremt dyktig forretningsmann som leverte innenfor en rekke bransjer. Han var blant annet en av de første som kjøpte inn biler til å transportere varer ut i distriktene.

Den gode, gamle bokhandelen som var opphavet til Sørlandsfirmaet er historie for mange år siden. Bøkene er byttet ut med alt du trenger til kontor.

Vi er stolte av vår historie som PM Danielsen og vært med på en veldig utvikling i de 125 årene. Mye av vår suksess kommer av at vi er lokale og har kompetanse. Vi gleder oss til å ta fatt på de nye 125 årene. Alt dette kan vi takke en ung arendalitt med en enorm arbeidsvilje og en god forretningssans.

 

GOD KAPASITET: PM Danielsen har godt med sjåfører ute på veien, og leverer møbler til hele Agder.
GOD PLASS: Plassbygget sofa fra Vad på Kalvild Gård Lillesand, sammen med Bærbar sittemøbel (Carry On fra Offecct).
Back To Top