fbpx
skip to Main Content
OPPLEVELSE: Frøydis og resten av gjengen på Oddernes Gartneri ønsker ikke bare å selge julepynt, men å tilby en komplett juleopplevelse til kundene som stikker innom.

Feirer jubileum med storslått julebutikk

Oddernes Gartneri:

I år er det hele 90 år siden Oddernes Gartneri for første gang åpnet dørene. Det blir feiret med en julebutikk på over tusen kvadratmeter.

 

Oddernes Gartneri har over flere år bygget seg opp et rykte på å ikke bare være et hagesenter, men også for å spre julestemning til Kristiansands befolkning. Når du i disse dager trår inn dørene på gartneriet som ligger i utkanten av byen er det litt som å trø inn i en annen verden. En verden der nisser, alver og andre kjente og kjære julefigurer får regjere fritt. Rundt tusen kvadratmeter er dekket fra gulv til tak med julestemning og mulighet for å skape gode førjulsminner for hele familien.

– Målet er å skape en opplevelse du kan ta med deg inn i førjulstiden. Når du kommer hit skal du tenke «wow» og komme i skikkelig julestemning. Vi skal ikke bare være en plass du kan kjøpe en plante og en julenisse, men vi ønsker å være en destinasjon man ønsker å komme tilbake til, smiler Frøydis Andersen fra Oddernes Gartneri.

Mange timer
Oddernes Gartneri er en del av Hagelandkjeden og de siste fem årene har storsatsningen på en skikkelig julebutikk eksplodert. Frøydis forteller at kunder allerede på sensommeren begynner å spørre om når årets julebutikk vil stå klar.
– Det at kundene gleder seg til å få oppleve årets julebutikk er et tegn på at vi har lykkes. Tilbakemeldingene på årets utstilling har så langt vært veldig gode. Vi har brukt rundt en halv million kroner i år og vi er veldig glade for at julebutikken blir godt tatt imot. Vi overhører folk si at «her kommer barna til å gå bananas», men det gjelder mange av de voksne også, ler hun.

I år begynte riggingen allerede i slutten av september. Da måtte hagemøbler og drivhus vike for juletrær og tinnsoldater. Planen var egentlig å leie inn dekoratører fra Nederland til å bygge butikken, men på grunn av den pågående koronapandemien lot dette seg dessverre ikke gjøre.
– Vi har derfor bygget hele butikken selv noe vi er veldig fornøyde med å ha fått til. Det har gått med mange timer til rigging og da er det ekstra moro når kundene liker det de ser, sier hun.

God vekst
Det aller meste av den rundt tusen kvadratmeter store utstillingen er til salgs og Frøydis forteller at det sjeldent er mye som må lagres til neste år.

– Mange er ute etter den litt mer spesielle julepynten og den finner de her, smiler hun mens hun viser frem et gigantisk julefly.
– I år merker vi en ekstra stor pågang og det er tydelig at folk har tenkt å pynte skikkelig til jul, legger hun til.

I helgene har også caféen åpen og Moseid Bakeri leverer ferske bakevarer. I tillegg selger gartneriet mange forskjellige typer egenpakkede julegaver, dyreutstyr og ikke minst: Forskjellige typer blomster og planter.
– Vi merker at grønnplanteinteressen har ekspandert veldig og for oss har dette vært et godt år til tross for pandemien. Vi har gjort veldig mange tiltak for å gjøre handleopplevelsen trygg for alle, blant annet har vi hatt kasse utendørs og vi har hatt «klikk og hent» for de som ikke har ønsket å gå inn. I helgene har vi også egne koronavakter på jobb for å hjelpe til dersom trykket skulle bli stort, forklarer hun.

Juleglede
Det tradisjonsrike gartneriet har røtter tilbake til 1930 og har vært familiedrevet i hele fire generasjoner. I 2015 gjennomgikk gartneriet en stor utbygging og Frøydis forteller at etter dette har det bare gått en vei – og det er oppover.
– Vi har kunder i alle aldersgrupper noe vi syntes at er veldig moro. I år har vi opplevd en massiv økning i salget av både grønne planter og dyrk selv utstyr. Nå har vi forhåpentligvis sådd et frø i folk som kommer til å fortsette å gro de kommende årene. Nå ønsker vi alle velkommen til å spre juleglede sammen med oss, avslutter hun.

 

FLY: Frøydis Andersen fra Oddernes Gartneri forteller at mange er ute etter litt spesiell julepynt – som dette juleflyet.
PYNT: Julepynten på Oddernes Gartneri strekker seg fra de ordinære nissene til det litt mer spesielle.
KIKKE: Når man kikker nærmere på utstillingen så finner man mange skjulte skatter.
STORT: Julebutikken er i år på over tusen kvadratmeter og prislappen er på rundt en halv million kroner.
Back To Top