fbpx
skip to Main Content
- Julemarkedet i fjøset på Repstad arrangeres i år digitalt, sier Ellen Tone Repstad.

Populært julemarked arrangeres digitalt

– Vi avlyser det fysiske julemarkedet, men inviterer alle som ønsker det til et digitalt julemarked i år. Det forteller Ellen Tone Repstad som i en årrekke har invitert til det populære julemarkedet i Fjøset på Repstad.

 

Julemarkedet har utviklet seg til å bli svært populært, og har trukket besøkende ikke bare fra Søgne, Greipstad og Finsland, men også fra et stort omland. Det er mange eksempler på dem som kommer langveisfra for å delta.

– På grunn av corona blir julemarkedet i Fjøset avlyst. Men vi arrangerer likevel et digitalt julemarked. Vi samarbeider med flere titalls utstillere som vil legge ut sine varer på Facebook-siden vi har opprettet, forklarer Ellen Tone Repstad.

 

Variert

– Markedet foregår slik at man kan bestille varer fra FB-siden som er opprettet for arrangementet. Da får man kontakt med den enkelte utstilleren, og via privat melding eller via telefon kan man avtale hvordan kjøpet kan leveres, eller om noen ønsker å hente, sier hun.

Via julemarkedet kan man få alt fra strikkede gensere, sokker og annet håndarbeid, til flotte julekort, julebilder, julebakst, fenalår, pinnekjøtt, saueskinn, lefser og belter, og ikke minst produkter som flere barn har laget.

Dersom julemarkedet på Repstad hadde blitt gjennomført på vanlig måte, ville årets marked vært det syttende i rekken.

 

En solid tradisjon

– Det startet med at en kusine til mannen min og en fire-fem bekjente av henne fra Åros som hadde lyst til å gjøre noe sammen for å få julestemning. Jeg ble spurt med og vi bestemte oss for å invitere til et julemarked, sier hun. Som sagt, så gjort, venner og kjente, og ikke minst barna på Repstad stilte ut det de hadde laget, og Ellen Tone startet det som er blitt en solid tradisjon, nemlig å stille med selvbakte kransekaker, lefser og nybakte nøttebrød til de besøkende.

– Tradisjonelt har det gått noen brød i løpet av de dagene vi normalt gjennomfører julemarkedet, og flere av dem som tradisjonelt har kommet, har kjøpt julebaksten på markedet, sier Ellen Tone, som også i år selger kransekaker og brød.

 

Håper på stor oppslutning

– Vi håper jo mange slutter opp om det digitale julemarkedet. Til årets marked er det mulig å kunne kjøpte Lykkeengler som selges for minstepris 100 kroner per stykk. Pengene går uavkortet for å støtte arbeidet Barna under broa i New Dehli som Linda Lindeberg driver. Englene kan man kjøpe ved å vippse ønsket beløp til 990 911 99, sier Ellen Tone Repstad.

 

Se link til det digitale julemarkedet her:

https://www.facebook.com/events/3210592685720569/?active_tab=discussion

Back To Top