fbpx
skip to Main Content
JULEGLEDE: Bjørnrino Jordal, Geir Søyseth Nordby og Kjell Kristian Heidal var skjeggemennene som fikk overlevere gavene i Kristiansand. Foto: Lene Nordby

Skjeggemenn spredde juleglede på sykehuset

Tirsdag spredde tre Skjeggemenn glede ved kvinne- og barneavdelingen på Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Foreningen samlet på landsbasis inn hele 132 000 kroner med mål om å spre julestemning til barn og ungdom på norske sykehus.

 

Til sammen tolv norske sykehus fikk besøk av medlemmer fra Skjeggemenn i førjulstiden. I Kristiansand var det Geir Søyseth Nordby, Kjell Kristian Heidal, Bjørnrino Jordal og Lene Nordby, som for anledningen stilte opp som alv, som delte ut hele fire sekker fulle av leker.

  • Vi fikk dessverre på bakgrunn av koronarestriksjoner ikke komme inn og levere ut lekene, men denne avdelingen ligger i første etasje så ved hjelp av tre snille og veldig hyggelige sykepleiere så fikk vi levert gavene gjennom vinduene, smiler Bjørnrino Jordal som er sosial leder i Agder.

 

Skjegg

Det er derimot ikke første gangen den landsdekkende klubben Skjeggemenn har samlet inn penger til gode formål. Tidligere år har de samlet inn penger til tiltak som for eksempel mobbing i skolen, men i år ønsket de skjeggete mennene å gjøre noe mer konkret.

  • Vi valgte i år derfor å gi gaver til barn som må tilbringe førjulstiden og julen på sykehus. Vi fikk en god avtale med Extra Leker som både har gitt rabatter og sponset oss. Vi har samlet inn penger både gjennom donasjoner og via Spleis og er veldig fornøyde med resultatet, forteller han.

 

Klubben Skjeggemenn er landsdekkende med mer enn 12 000 medlemmer og Bjørnrino forteller at den eneste inngangsbilletten er skjegg.

  • Vi trenger ikke løsskjegg når vi drar rundt som julenisser, smiler han.
  • Nå etter at gaveoverrekkelsen er over har vi reflektert mye og vi er ydmyke og takknemlige for å ha fått lov til å være med å gi disse barna en hyggelig overraskelse nå før jul. Vi kommer til å huske ansiktene til barna som lyste opp når de så oss i vinduet og kom bort for å ta imot, avslutter han.

 

I tillegg til Sykehuset i Agder, Kristiansand så har blant annet sykehus i Trondheim, Oslo, Bødø, Hammerfest, Lillehammer, Ålesund, Stavanger, Kalnes, Tønsberg og Drammen fått besøk av Skjeggemennene.

 

GAVER: Skjeggemennene delte ut hele fire store sekker med gaver til barn og unge på sykehuset. Foto: Lene Nordby

 

Back To Top