fbpx
skip to Main Content
LAG MUSIKK: Oda Ulvøy og Simen Lyngroth inviterer til kurs for dem som vil lære mer om hvordan man lager sin egen låt. Foto: Knuden Kulturskole.

Artige kortkurs på kulturskolen i vinterferien

Fakta:

Dette er Knuden – Kristiansand kulturskole:

• Kommunal kulturskole for barn og unge i Kristiansand fra 4 til 20 år
• En av landets største og eldste kulturskoler
• Har ca. 2000 elever i uka
• Tilbyr kurs innen de fleste kreative fag og uttrykksformer; dans, musikk, teater, visuell kunst, film og foto
• Et knutepunkt for barn og unge fra alle bydelene i Kristiansand
• Undervisningen foregår på Musikkens Hus i Kongensgate i Kristiansand sentrum, men også ved Vågsbygd kultursenter, Samsen ungdomskultur, Søgne gamle prestegård, Noden på Nodeland og på forskjellige grunnskoler rundt om i bydelene
• Høsten 2022 åpner ny kulturskole på Silokaia med Kunstsilo og Kilden som nærmeste naboer.
• Det er også planlagt nye lokaler for kulturskolens avdeling i Søgne
• Knuden er også en av kommunens aller største konsert- og forestillingsprodusenter.
• Egne konsert- og teaterproduksjoner, huskonserter og profilerte kunstutstillinger med elevarbeider
• Ansvaret for Den kulturelle skolesekken og Kristiansand KulturRullator

– Kortkursene for barn og unge vi gjennomfører i vinterferien, har vært så populære at ekstra kursdag er satt opp på ett av kursene. Vi har fortsatt noen ledige plasser, så er du interessert må skynde deg å melde deg på.

Birgitte Lindebø Skeie er fagleder for den nye satsingen som nå finner sted hos Knuden – Kristiansand kulturskole. – Vi er i gang med å utvikle flere kortkurs som går over en dag, tre dager eller fem uker for å kunne gi et tilbud til nye grupper, så i vinterferien blir det flere slike, forklarer Birgitte Lindebø Skeie.

HØY KVALITET: – Det er viktig for oss å skulle tilby kurs med høy kvalitet slik at utbyttet for deltakerne blir så godt som mulig. Foto: Privat.

Høy kvalitet
I vinterferien, 22. – 26. februar, inviterer Knuden i første omgang til tre ulike kurs, og planen er etter hvert å skulle arrangere mange flere innen de ulike kulturuttrykkene.
– Det er viktig for oss å skulle tilby kurs med høy kvalitet slik at utbyttet for deltakerne blir så godt som mulig. Vi har mange flinke lærere, som er kunstnere eller på annen måte utøvende, forsikrer Lindebø Skeie. Det er mange som spiller et instrument, men som ikke er så trygge på noter. Derfor arrangerer kulturskolen korte kurs der man lærer noter på en gøy måte.
– Deltakerne vil lære noter ved hjelp av fysisk og aktiv læring. Vi bruker store notelinjer på gulvet, hopper og tegner notene, synger og spiller. Kurset er for elever på 5. – 7. trinn, opplyser hun. Kurset gjennomføres mandag 22. og tirsdag 23. februar.

Egen tegneserie
Christopher Stonehill er frilans illustratør i tillegg til jobben som kunstlærer ved kulturskolen, og tar deltakerne på tegneseriekurset som arrangeres tirsdag 22. og onsdag 23. februar, med på en spennende reise inn i tegneseriens verden. Kurset fokuserer på hvordan fortelle en historie med bilder. Man skal bruke spesielle tegnepenner for å kunne skape sin egen historie og dermed også lage sin egen tegneserie som deltakerne kan ta med seg hjem. Også dette kurset er for elever på 5. til 7. trinn, og gjennomføres på Kristiansand folkebibliotek.

KREATIVT: Et eget kurs i hvordan lage tegneserier, er et av tilbudene som Knuden Kulturskole nå gir. Foto: Chris Stonehill.

Lage egne låter
Oda Ulvøy og Simen Lyngroth er utdannet i rytmisk musikk ved UiA, og har flere utgivelser og turneer bak seg, så utgangspunktet for at det kan bli et lærerikt kurs for dem som vil lære mer om hvordan man lager sin egen låt, skulle være det aller beste.
Kurset går onsdag 24. februar, og de som blir med, jobber sammen gjennom dagen, som ender med at låtene man har brukt dagen på å lage, blir fremført i kulturskolens storstue, nærmere bestemt Sigurd Lie-salen på Musikkens Hus.

– Det vi kaller kortkurs er en ny satsing hos oss. Vi holder på å utvikle flere kortkurstilbud, og vil fremover også invitere til denne typen kurs for familier, barn i barnehagealder, ungdom og i fremtiden kanskje også den eldre garde. Vi ønsker å lage kurs for alle som ønsker å lære mer om og prøve ut ulike kunstformer innen musikk, teater, dans, visuell kunst eller hva det måtte være. Kursholderne vil være Knudens egne ansatte som også selv er utøvende innen sine uttrykk eller dyktige innleide instruktører, forklarer Birgitte Lindebø Skeie.

 

 

Sorry. No data so far.

Back To Top