fbpx
skip to Main Content
- Godt og funksjonelt utstyr bidrar til å redusere ulykker, og også skadeomfanget hvis uhellet skulle være ute, sier Berit Risvand.

Motorsykkelens uke med fokus på sikkerhet og engasjement

– Målet med uken er å få økt engasjement, entusiasme og kunnskap om god bruk av MC hvor vi har fokus på sikkerhet, og å nå ut med informasjon til de mange nye MC-brukerne som er kommet til i løpet av året som ligger bak.

Berit Risvand ved Motorsyklisten avdeling Kristiansand forteller det blir en lang rekke aktiviteter når Motorsykkelens uke blir arrangert i perioden mandag 15 til lørdag 20. februar 2021. Et av hovedmålene med Motorsykkelens uke er å kickstarte fokus på det gode liv på MC tidlig i 2021. For faktum er at stadig flere får øynene opp for fordelene og gledene med MC. Mange samarbeider om uken, være seg forbundene, importørene, KNA, NAF og Trygg Trafikk. Alle de store merkene som selges i Norge er med på uken.

Mange tar MC-førerkort
Det er en klar trend at stadig flere voksne tar førerkort for MC.
– Vi merket det spesielt i 2020. I coronaåret 2021 var det mange vennegjenger, familier, klubber og andre som valgte å gå til anskaffelse av en MC. Noen gjør det for å kunne kjøre på tur sammen, enten en ettermiddagstur i distriktet, eller på litt lengre utflukter. Men det var også mange som kjøpte MC for å tilbringe ferien på en tohjuling, gjerne med en rundtur i Norge, forteller Berit Risvand.Spesielt ble det populært å møtes i Høllen under treffene Car, Bike & Coffee som ble gjennomført hver torsdag i løpet av sesongen. På det meste møtte en to-tre hundre MC`ere på disse treffene, i tillegg til de mange eierne av veteranbiler og andre doninger.

Et annet rykte
Berit Risvand trekker også frem en annen klar utvikling. Trenden med at voksne tar førerkort for MC og kjøper en tohjuling har pågått over flere år. Det å kjøre MC har fått en annen og mer positiv mottakelse i opinionen. Det er ikke lenger de fartsglade ungdommene som kjører det remmer og tøy kan holde som man ser etter veiene. I løpet av MC-sesongen er det blitt mer og mer vanlig å se flere sykler som kjører sammen på tur, til felles glede, nytte og hygge. En annen trend er at flere velger å gå til anskaffelse av en MC i stedet for bil som transportmiddel til og fra arbeid. En av årsakene er at man kjører gratis gjennom bompengeanleggene.

Salget øker kraftig
Salgstallene bekrefter dette. I fjor økte salget av nye MC`er med 8,8 prosent i forhold til 2019. Det ble en liten nedgang i salget av lette mopeder/sykler, det vil si tohjulinger på inntil 125 kubikkcentimeter.

– Det viser at andelen voksne som kjøper MC øker betraktelig, fremholder Berit Risvand. Hver dag gjennom uken står ulike temaer på dagsorden: Mandag med MC-drømmen og viktig som næringsutvikling, samt sikre kjøp hos forhandler. Tirsdag: Stadig flere damer/kvinner kjører MC. Onsdag – rekruttering – ungdom og MC. Torsdag: Moderne MC-er/digital utvikling, elektrifisering, MC inn i fremtiden. Fredag: Enkel teknisk vedlikehold på MC. Lørdag: Superlørdag – Besøk og bestill ny MC, Nytt utstyr og kurs + førstehjelp/Når ulykken er ute – Hva gjør du da? Hver dag denne uken vil MC-avisa Motor24.no lage podcaster om ulike tema. Podcastene vil være representative for hva som er tema de ulike ukedagene.

Også fokus på damene
Noen av arrangementene blir gjennomført digitalt, også lokalt og regionalt. Men det blir også gjennomført arrangementer hos forhandlerne.
– For vår del vil vi også ha fokus på rekruttering av ungdom på MC. Det er også viktig for oss å formidle kunnskap om teknisk vedlikehold, og å ha fokus på damene, ettersom kvinnene kommer i et kraftig økende antall, sier Risvand. Motorsyklisten avdeling Kristiansand er en stor aktør på salg av personlig utstyr, det vil si sikkerhetsutstyr fra alt fra hodet til bena.

– Godt og funksjonelt utstyr bidrar til å redusere ulykker, og også skadeomfanget hvis uhellet skulle være ute, sier Berit Risvand.
Sikrer trygg og god kjøring

– Det er flott at vi gjennom en uke tidlig i året kan ha fokus på viktige tema som gjør at vi MC-entusiaster har mulighet til å starte forberedelsene til en ny sesong. Det gir oss også god mulighet til å få påfyll av ny kompetanse som trygg og god kjøring, nye kjøreteknikker og diskutere å få informasjon om hvordan best beherske motorsykkelen, sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

– Målet er å skape en motorsykkelens uke helt tidlig i sesongen. Her vil vi få mulighet til å sette fokus på Norges Motorcykkel Union, NMCU sine viktigste saker, og ikke minst alle de vedtak vi har gjort på NMCU årsmøte som går av stabelen ved inngangen til uken, sier styreleder Odd Terje Døvik i NMCU (Norsk Motorcykkel Union).

 

Back To Top