fbpx
skip to Main Content

BROSMEFILET PÅ LØK OG SENNEPSSAUS

Oppskrift 2 porsjoner.

500 gr. skinnfri brosmefilet.
4 skiver spekeskinke.
150 gr. spisskål.
150 gr. brokkoli.
30 gr. sjalottløk.
1,5 ss. syltede sennepsfrø.
100 gr. småtomater – ca. 8 stk.

2 ss ( 36 gr. ) creme fraiche.
3/4 dl. kremfløte.
1/2 tsj. afrikansk snøflak salt Krydra.no
1/2 tsj. Kampot hvitt pepper – Krydra.no
50 gr. smør.
Inneholder: 1382 kcal – 95,5 gr. fett – 15,6 gr. kbh – 12,1 gr. fiber – 109,4 gr. protein.

 

Slik gjør du: 

Retten er lagt på tallerken fra Lifestyle utvalget “Benedikt” til Norrona.net

Skjær den tynneste delen fra ryggfileten på brosmen. Midt mellom øvre del av den tynne fileten mot rygg, finner du som oftest beinstruktur som deler disse to filetstykker. Naturlig skille.

Del begge filettyper i 2 like deler. Den tynneste fileten, legges på spekeskinke, krydres lett med litt godt støtet pepper eller annet pepper. Rulles og festes med en tannpirker av tre. Du får da spekeskinke ytterst.

Ryggfileten, skjæres på langs nesten gjennom. Krydres med salt og litt støtet pepper.

Spisskålen, skjæres i to like store båter. Brokkoli i to store, eller mindre buketter.

Sjalottløken skrelles, deles i to, og kuttes i små terninger. Freses så i litt smør. Tilsett fløte og creme fraiche, samt litt salt og pepper. La sausen koke litt inn. Sausen blir litt sur-søt med passe god sennepssmak.

Brokkoli og kål dampes i lettsaltet vann i 3-4 min.

Fisken, også den som er rullet i spekeskinke, stekes ca. 3-4 min på hver side.

Her ser dere at retten tar krot tid å lage. Fra oppstart til slutt, ca. 20 min om du har grei struktur på kjøkkenet. Klargjør alle ingredienser før du starter, og det går som smurt.

 

 

 

Back To Top