fbpx
skip to Main Content
alltid gøy: Snekring med Pappas verktøy er alltid gøy,. Med de voksnes hjelp til å snekre sammen noen fuglekasser, er malingen et spennende prosjekt barna gjerne fullfører selv.

Påskeaktiviteter for store og små

Aktiviteter for barn:

Påskeferien er tid for å nyte hage, hytte, familie og friluft. Men som småbarnsforelder lurer du nok på, hvordan i all verden aktiviserer vi ungene i så mange dager uten å gå på veggen?

Vi har samlet noen påskeaktiviteter som er gøy og lærerikt både for store og små.

Utfordre kreativiteten
Kunst og håndverk er gøy for voksne og barn i alle aldre. Tegne, male, perle, strikke, spikke, snekre. Påskeverksted er spennende og lærerikt for hele familien, og det er kun kreativiteten som setter grenser. Samle kongler, greiner, fjær, doruller, egg og maling og utfordre hele familien til å lage den fineste kreasjonen. Barn har ofte masse gode ideer, og legger man godviljen til kan man lage et riktig så flott kunstverk av noen kongler og litt maling.

Litt større barn elsker å få prøve seg fram med hammer og spiker, lag fuglekasser, trehytte, eller la de prøve seg frem med sløyd i egen hage. Kreativiteten er eneste begrensning, og på Youtube finnes det utallige videoer og ideer for hva en kan lage med ungene.

Hage og friluft
Påsken er tiden for å benytte seg av din egen hage og nærmeste turområde. Ta med ungene på piknik ved din lokale andedam, bålplass i skogen, eller i din egen hage, og disk opp med kakao, saft, kjeks og vafler for voksne, barn og medfølgende kosebamser i fint vær og frisk luft. I vår faste turspalte finner du mange gode tips til hvor du kan legge morgendagens piknik, du kan lese alle på vår e-avis på Sorlandsavisen.no.

Mye tid og fint vær åpner for å få unnagjort vårrengjøringen i hus og hage. Vask av hus og hjem, luking i bed, maling av gjerde og planting av blomster. Inkluder gjerne barna i alt fra raking av løv til maling, snekring, og planting, de enkleste ting blir fort veldig gøy og aktiviserende om man får lov å gjøre det sammen med Mamma og Pappa. Basketballnett, kritt, fotball og sparkesykkel er også helt topp for å holde fokuset utendørs, og er man så heldig å ha trampoline er denne garantert å oppta mangfoldige aktivitetstimer hos de små.

Grønne fingre
Noe så enkelt som å plante frø og spirer kan være en spennende aktivitet i lang tid fremover. Når de små får bidra i hele prosessen, fra å fylle potter med jord til å se spirene vokse, så skaper det engasjement og interesse i lang tid. Få barna til å vanne spirene og følge med når de vokser. Vinterhage eller drivhus gjør dette ekstra spennende, men kan også gjøres i hage, eller med potter i et vindu inne.

Frisk opp hjemme
Mye hjemmetid kan fort gjøre at en går litt lei av omgivelsene. Da er det jo perfekt med litt ekstra tid til å friske opp hjemme, både for hus og sinn. Hvorfor ikke ta en liten oppussing sammen med vårrengjøringen, kanskje fikse eller bytte ut noen gamle møbler, male en vegg eller to, eller ordne noen nye praktiske løsninger. Du kan billig og enkelt få en helt ny romfølelse bare ved å male litt, ommøblere, eller bytte ut gardiner og sofaputer med litt andre farger og former.

Med barna hjemme i påsken kan det fort bli litt ekstra rot i stua, da kan det være godt med en lekekiste der du kan stappe det som flyter rundt i stua til enhver tid, eventuelt benytte sjansen til å fikse opp loftstua eller barnerommet med en ny farge og møblering så det kan herjes der istedenfor i stua. Teiper du litt elektrikerteip som et paradis på gulvet får du garantert noen konkurranselystne og fornøyde barn, eller du kan dra den enda lenger å dra fram puter og stoler og lage en hinderløype over og under møbler i flere rom og leke «the floor is lava».

BliMe og dans!
Dansing er en genial måte å få ungene til å hoppe, herje og bruke energi på, samtidig som de lærer seg takt, rytme og koreografi. «BliMe» sangen på NRK Super er helt fantastisk bra og er garantert å skape god stemning for voksne og barn i alle aldre. «BliMe» er et stort prosjekt der hele Norge danser for en god sak, og har holdt på i flere år med mange gode sanger og frontfigurer som lærer ungene rytme, sang og koreografi. På NRK super finner du titalls videoer med instruksjoner og filmer der folk fra hele landet danser sammen.

Lek med maten
Ekstra tid betyr ekstra god mat! I alle fall bør det gjøre det. Mange benytter ferien til å sette litt ekstra pris på matlagingen i huset. Sett dere ned sammen og se gjennom youtube videoer, matlagingsapper og oppskrifter og finn ut av hvilke nye retter dere har lyst til å smake på. Mer tid åpner opp for en helt ny verden av smaker og ingredienser du aldri har prøvd før. Nå har du mulighet til å sette opp en hel ukesmeny med spennende retter, og til og med ha tid til å tilberede dem.

Med barn er dette en ekstra gylden mulighet til å inkludere dem i matlagingen, og å lære barnet om sunn og variert mat fra alle verdens hjørner. Sett av god tid til å tilberede, og la barnet gjøre småting som å måle sukker, helle melk, hakke kjøttdeig, rulle boller og røre i suppa. Barn elsker å inkluderes i de voksnes oppgaver, ofte til de voksnes store frustrasjon. Ta dere god tid og inkluder dem mest mulig for å skape gode øyeblikk de husker, så får de kanskje litt ekstra glede av matlaging også i fremtiden.

Ta vare på hverandre
Det er rare tider vi er i, og med begrensninger på antall man bør omgås er det mange som sitter ensomme og alene selv om du koser deg med samboer og barn. Besteforeldre som er redde for smitte, en kollega som sitter ensom og alene, eller en bekjent som sliter med psykiske utfordringer. Tenk om noen du kjenner kan trenge litt oppmerksomhet, og ta en telefon eller send en melding og hør hvordan det går. I dagens samfunn trenger man ikke omgås fysisk for å være sosial. En liten facetime fra ungene til bestefar er ofte nok til å løfte noens humør i skyene. Og hva er vel bedre å lære våre barn enn å ta vare på hverandre?

Med disse tipsene ønsker vi dere alle aktiv og gledesfylt påske, med vennlig hilsen oss i Sørlandsavisen.

Energisk: Trampoline er et genialt verktøy som vil oppta mange aktivitetstimer.
Spennende: En tur til de lokale endene og svanene er alltid like spennende.

 

Sorry. No data so far.

Back To Top