fbpx
skip to Main Content
FEST: I år feirer Kardemomme By hele 30 år og det feires med en festpyntet by. Foto: Dyreparken

Forbereder tidenes sommer i Dyreparken

Men skal du sikre deg billett bør du være tidlig ute.

I fjor var hele sommersesongen i Dyreparken fullbooket og flere håpefulle måtte dessverre snu i døren. Markeds- og kommunikasjonsdirektør hos Dyreparken Anniken Bjørnstad Schjøtt anbefaler derfor gjester som ønsker å oppleve Julius, Kaptein Sabeltann og alle de andre attraksjonene og beboerne i parken om å være tidlig ute.
– På grunn av pandemien kan vi ikke slippe inn ubegrenset med gjester og derfor oppfordrer vi alle til å bestille billetter i god tid. Vi har mange spennende nyheter som vi gleder oss masse til å vise frem. Parken er åpen med mange aktiviter allerde fra mai og langt inn i august måned. Mange gjester oppdaget hvor fint det var å besøke oss i august i fjor, det håper vi flere også oppdager i år, smiler Anniken til Sørlandsavisen.

Kan synge med
Allerede i de første maihelgene begynner attraksjonene å åpne og listen over både kjente og kjære opplevelser og nye spennende ting står i kø. Anniken forteller at sesongen 2021 fremdeles er preget av pandemien, men at Dyreparken står klare til å ta imot både store og små til tidenes sommershow.
– Mange kommer nok også i år til å feriere her hjemme i Norge og vi merker allerede på bookingene at vi i år også blir en populær destinasjon. Da passer det veldig fint at vi har mange spennende planer som vi gleder oss til å vise frem, forteller hun.

For de som gleder seg til å treffe på selveste Kaptein Sabeltann så lover Anniken at årets show vil leve opp til forventningene. I den nye kveldsforestillingen «Kaptein Sabeltann og Angrepet fra Gral» får du møte, for første gang i historien, både Greven, Grevinnen og Heksa i samme forestilling. Forestillingen er et engangseventyr i nok et annerledes år.
– Vi skal også åpne Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater som foregår innendørs. Med showet «Syng med sjørøverne» vil publikum få synge kjente og kjære sanger sammen med mannskapet på «Den sorte dame», integrert med digital film. Dette blir en både spennende og morsom opplevelse for både små og store, smiler hun.

Nye aper
I år er det også 30 år siden gjestene for første gang fikk treffe Tante Sofie, Politimester Bastian og alle de andre kjente og kjære figurene i Kardemomme by. For å feire jubileumet er hele byen pyntet til fest.
– Historien og røverne i Kardemomme by er fremdeles en viktig historie i barns oppvekst og hos oss er byen blant topp tre attraksjoner. I år vil du også få treffe blant annet politimester Bastian og røveren Jesper i en helt ny Sirkus Jesper forestilling, nesten daglig hele ferien. Røveren er jo skikkelig god på dette med å bryte seg inn plasser, men i år får han bryne seg på å bryte seg ut. Dette blir en morsom og familievennlig forestilling som er populær blant både små og store, smiler hun.

I fjor fikk orangutanghuset seg en real oppgradering og i år har det flyttet inn nye beboere rett i nærheten. Apekattartene Javalangur og Gulkinngibbon er klassifisert som sårbar og sterkt truet på IUCN rødlistede som Dyreparken har fått som en del av et bevaringsprogram for å kunne ta vare på artene også i fremtiden.
– Dette er lekne og nysgjerrige aper og vi håper at publikum vil like dem. Vi har også et flott klatreanlegg under utvikling. Dessverre gjør koronarelaterte importregler byggingen litt utfordrende, men vi både tror og håper at anlegget vil være på plass til sommeren, legger hun til.
– I den andre parken, Badelandet, vil vi også i år kunne tilby opplevelser for både små og store. Tilbudet er spesielt populært blant barn i skolealder, men vi tilbyr opplevelser for alle aldre. Her kan gjester boltre seg i alt fra Plaskedammen, Lagunen, Hinderløypa eller på en av de mange vannskliene, lokker hun.

Egen parkpatrulje
For reisende som kommer langveisfra tilbyr Dyreparken hele seks forskjellige overnattingssteder hvor man får bo midt i eventyret. Dyreparken har i år blant annet utvidet Safaricampen med ti nye glampingtelt med tilgang på gode fasiliteter og det som Anniken beskriver som parkens fineste beliggenhet.
– Vi drifter også Roligheden Camping i Kristiansand hvor vi blant annet har totalrenovert sanitæranlegget. Dette er perfekt for de som også ønsker å utforske resten av byen når man først besøker Sørlandet. Vi har også en helt egen bobilcamp bare 300 meter fra inngangen til parken som var fullbooket hele sesongen i 2020. Vi er glade for å kunne tilby alt fra luksuriøse hotellopplevelser til camping og på denne måten kunne tilby noe for ethvert ønske og lommebok, forklarer hun.

Med tanke på den pågående pandemien har parken i år som i fjor tatt en rekke grep. Anniken forteller at sesongen 2020 ga mange erfaringer og besto av mye læring som Dyreparken har tatt med seg inn i årets sesong.

I fjor opprettet vi en egen parkpatrulje som med rosa uniformer er godt synlige i parken. Parkpatruljen har som oppgave å passe på trygghet og smittevern både for ansatte og gjester.

– Vi kom oss veldig fint gjennom fjoråret og dette vil vi gjøre i år også, forsikrer hun.

Tidenes sesong
Hvilke restriksjoner som vil gjelde når sesongen nærmer seg vil tiden vise. Anniken forklarer at Dyreparken også må forberede seg på at det, i verste fall, kan bli strengt, men at planen for raske lettelser er på plass.

– Vi har blant annet tre timer lenger åpningstid og slipper bare folk inn på gitte tidspunkt. På denne måten får vi fordelt folk utover hele dagen. Vi anbefaler også alle å bestille billetter i god tid for å unngå at vi er utsolgt. Det er viktig for oss å ta ansvar for smittevernreglene slik at alle føler seg trygge her hos oss. Vi gleder oss veldig til sommeren og til å ønske alle velkommen til tidenes sesong, avslutter hun.

SJØRØVER: Dyreparken gleder seg til å ta imot gjester i Sjørøverteateret. Foto: Dyreparken
NYE: Dyreparken har i år fått inn to nye apekattarter, Javalangur (på bildet) og Gulkinngibbon. Foto: Dyreparken
SHOW: Sirkus Jesper er tilbake med et forrykende show. Foto: Dyreparken

Back To Top