fbpx
skip to Main Content
Et oversiktsbilde som viser hvordan hele området vil bli seende ut når alt står ferdig.

Skal bygge en rekke sjønære hytter og leiligheter på Åros

– Vi har bygd 12 hytter på Årosstranda, og er i gang med å bygge 12 nye. Det nye prosjektet omfatter totalt 46 nye enheter fordelt på 12 hytter og 34 leiligheter. Det forteller Fisnik Tahiraj, Greipstad-mannen som eier og driver FT-Bygg.

Har du i det siste passert innkjørselen til Åros Camping, vil du se at gravemaskinene er i full gang.
– Vi bygde 12 hytter som stod ferdig i 2020. Nå går vi i gang med det andre delprosjektet, også det omfatter 12 hytter, forklarer Tahiraj.
Adressen er Årosstanda 5, og ligger i forkant av Åros Camping.

Selger for 135 millioner kroner
FT-eiendom kjøpte området for 13,5 millioner kroner i 2020. Selgerne var Per og Pål Try, Kenneth Trysnes, Erik Langeland og Bjørn Arild Stea. Da FT-Bygg la ut de 12 første hyttene for salg, var interessen stort, og fem av hyttene ble solgt rimelig raskt. Når alle enhetene er solgt, vil FT-Bygg ha solgt hytter og leiligheter for 135 millioner kroner. Gaute Baardsen fra Eiendomsmegler1 som står for salget, forteller kom fra et stort geografisk område.

Mange kjøpere fra Rogaland
– Noen fra Søgne, noen fra Greipstad, men også fra Kristiansand. Mange kjøpere kommer imidlertid fra Rogaland. Vi ser at rogalendingene har lagt boligkrisen som rammet Stavanger-regionen som følge av oljekrisen for noen år siden, bak seg. Det er mange fra den regionen som er i markedet for en fritidseiendom på Sørlandet, forklarer Baardsen.Hyttene bygges med fire soverom. Hver hytte får uteplasser i form av terrasse og hage, og hyttene bygges nøkkelferdige. Det bygges også en egen svømmehall i tilknytning til hyttene, og leilighetene, lekeplass i midten, og med et tun som skal opparbeides.

Selges med utleieklausul
– Hyttene selges med utleieklausul, noe som slo godt an. Flere av dem som var interessert i forbindelse med første byggetrinn, står på venteliste, og vi ser det ble en god prosess i salgsarbeidet da vi la neste deltrinn for salg, sier Fisnik Tahiraj.
– Utleieklausulen gir mulighet for gode leieinntekter og lave kostnader knyttet til en feriebolig. Dersom man velger utleie hele året, samt utleie i noen uker sommerstid, kan man få en estimert leieinntekt på rundt en 200.000 kroner i året, forklarer Jan Øyvind Rasmussen, prosjektleder i FT-Bygg.

Leiligheter
Når disse 12 hyttene står ferdig, går FT-Bygg i gang med delprosjekt nummer tre, og det er byggingen av flere leiligheter.
– Vi vil holde på i drøye tre år, og det hele skal stå ferdig mot slutten av 2023, sier Rasmussen. FT-Bygg er et forholdsvis ungt firma. Fisnik Tahiraj etablerte seg som enkeltmannsforetak i 2015. 28-åringen kom godt i gang. De første prosjektene genererte et bra overskudd, overskudd som ble brukt inn mot andre og noe større prosjekter.
– Vi etablerte oss som en typisk snekkerbedrift, hvor vi utførte oppdrag for bedrifter og private. Det gikk på alt fra å bytte vindu hos en familie, til å restaurere hele boliger for andre. Etter hvert valgte vi også å gå inn i egne prosjekter for å utvikle disse. Årosstranda er et slikt eksempel, sier Tahiraj.

Stor omsetningsvekst
I 2017 omsatte han for åtte millioner kroner. Året etter etablerte han bedriften som aksjeselskap, og omsatte det året for 25 millioner kroner, og økte ytterligere til 41 millioner kroner i 2019 og 74 millioner kroner i 2020. Det som startet med et enkeltmannsforetak i sin tid har dermed utviklet seg til å bli en bedrift som i dag sysselsetter 21 personer.
– Det er takket være en solid og dyktig gjeng, og klaff med prosjektene som har gjort at vi har hatt blå tall på bunnlinjen helt siden starten, sier Tahiraj.

I tillegg til Årosstranda, har FT-Bygg også flere eneboliger på Langenes i porteføljen, samt boliger i Midtheilia, en tremanns bolig på Evje, to hytter på Hovden, en hytte på Trysnes og en hytte i Stølekilen i Randesund.

FT-Bygg hadde også alt av tømrerarbeidet i Festningsgaten 40, hvor det gamle bygget ble totalrenovert. Det ble bygget 11 nye leiligheter og lagt til rette for næring i tre av etasjene. Mye av arealet er allerede leid ut, til henholdsvis LO og Konsmo Hus. Prosjektet for FT-Bygg beløp seg til nærmere 25 millioner kroner.

Det blir opparbeidet et større lekeområde på tunet mellom enhetene.
Prosjektet omfatter også en egen innendørs svømmehall.
Terrassene ligger solvendt.

Back To Top