fbpx
skip to Main Content

Skandale-rappere til Kick i kveld

I kveld blir det hip hop-kveld på Kick Nattklubb og scene, og det er ikke bare mors beste barn som kommer.

 

Hun kaller seg Miss Karim, er 21 år, og heter egentlig Sarah Katarina Aasen. Hennes debut-single heter Sobril i min vin. Oppfølgeren, som hun slapp 27. april, er kalt Brenner. Til musikkbloggen Rubato, sier hun at den er ment som et «fuck you til gutta som bare prater.» I musikkvideoen røyker hun hasj og stifter brann i en garasje.

Sangen er produsert av Gardian Skuland fra Mandal og mikset av Kjetil «Harlekin» Hatletveit fra Arendal. Selv har Sarah bodd i Lyngdal i tre år, hvor moren kommer fra.

Navnet hennes står riktignok ikke på plakaten for kveldens arrangement.
– Jeg ble invitert til å være med for en uke siden, og da var plakatene allerede trykket.

Gjesteartist

Miss Karim er nemlig gjesteartist og skal rappe sammen med en annen kvinnelig rapper med tilsvarende provoserende titler på sangene sine. Miss NaTy er fra Kristiansand og er kjent for låter som «Fitte på menyen» og «Kjerringa som klager».

Kvinnesak

I kveld blir Miss Karims første live-opptreden og hun skal sammen med NaTy fremføre deres nye låt, som de har laget sammen, de har kalt for Dickpics. Selv om låta ikke slippes offisielt før i juni, blir det urfremføring i kveld.
– Det blir kvinnesak, attitude og råe bars blir det ikveld, forteller hun.

Hennes forbindelse til NaTy beskriver hun slik:
– Jeg ble kjent med henne for et par år siden etter jeg hørte hennes låt «Fitte på menyen». Jeg hadde nettopp begynt å rappe selv, så jeg ønsket å snakke med henne og spurte om hun hadde noen råd og tips. Hun er så full av kunnskap. Vi ble kjent og nå i år har vi laget en låt sammen. Vi er så få kvinnelige rappere og jeg er utrolig heldig som får lære av henne.

Dette skrev Sørlandsavisens anmeldere om Miss Karims debut-single, Sobril i min vin:
– Beaten er old school og mangler variasjon på denne debuten. Vokalen kunne vært bedre mikset, slik at det var lettere å tyde tekste. Teksten er litt harry og skildrer festing hvor alkohol og piller har fokus. Likevel: Flyten er grei og artisten har bra variasjon i fraseringene. Artisten har en appellerende stemme, vibe og attitude som hun vil kunne gjøre suksess med, bare hun finner en bra balanse mellom provokasjon og personlig historiefortelling flere kan få noe utav. Dette blir for mye rølp, og rølp kan fort bli kleint med mindre man forteller om det på en ny måte.

Dette skrev Sørlandsavisens anmeldere om Miss Karims siste single, Brenner:
– Dette er ei trap-låt fremført at Sarah Katarina Aasen. Det norske rap-miljøet er moden for ei sterk og provoserende kvinne-rapper. Hennes dype og lett sensuelle stemme har flere fasetter som det blir spennende om hun får utforsket videre. Teksten er ikke den mest provoserende vi har hørt fra en kvinnelig norsk rapper, men det skal ikke mye til, i alle fall ikke i bibelbeltet. Hva teksten helt handler om, er vi ikke sikker på, men det skal ikke mye fantasi til for å forstå at låta er et spark til hennes mannlige motstykker som kun har det i kjefta. Beaten er mørk og funky, og passer stemmen og stilen til artisten.

På plakaten i kveld, troner Belizio etterfulgt av andre lokale og mer eller mindre kjente rappere som Big Boi Benji, Tommy Vito, 46 Simmy, PST og Punany. Bandet Soul Stew backer rapperne.

NaTy og Miss Karim går på klokka 21:00. Resten følger slag i slag.

Back To Top