fbpx
skip to Main Content
Oktober 2020: Sophia Mina Friedensburg og Katrine Lislevand Pavljuk spiller firhendig. Fra konserten sammen med nasjonalt klavertiltak i Den Norske Opera. Foto: Magnus Skrede

En klassisk sommerdag i Domkirken

– Vi vil gjerne invitere til sommerkonsert i Kristiansand Domkirke, lørdag 26. juni kl.1930. vi tror og håper mange er litt sulteforet på gode opplevelser etter over et år med pandemi. Det forteller Katrine Lislevand Pavljuk fra Greipstad og Louise Engeseth.

 

De lover et sommerlig og variert program bestående av både wienerklassisk, nasjonalromantisk, senromantisk og impresjonistisk musikk. Det blir en veksling mellom sang og piano, og solo piano.

Både pianisten Katrine Lislevand Pavljuk og sopranen Louise Engeseth holder på med en 4-årig utøvende bachelor i klassisk piano og sang ved Griegakademiet i Bergen.

Louise Engeseth er 20 år gammel og kommer fra Volda. Hun studerer utøvende klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen hvor hun har Hilde Haraldsen Sveen som lærer. Louise er ofte solist ved ulike anledninger. Hun har blant annet vært solist med Sunnmøre kammerensemble og Symfoniorkestret ved Høyskolen i Volda.

I tillegg har hun hatt en av hovedrollene i urfremføringen av operaen ”Kimen” av Magnar Åm. Louise har hatt flere solokonserter og konserter i samarbeid med andre. Blant annet med Olav Egge Brandal, Ålesund strykekvartett, Magnus Fremstad, Ragnhild Engeset og John Inge Leira Bjøringsøy.
I år skal hun synge på åpningskonserten av Festspillene i Bergen, samt ha en egen konsert sammen med Katrine Lislevand Pavljuk i Grieghallens foajé. Louise har vunnet flere priser og utmerkelser. I 2020 mottok hun Drømmestipendet og Teft stipend fra Sparebanken Møre, mens i våren 2019 ble hun tildelt Sparebank1 SMN sitt talentstipend.

Katrine Lislevand Pavljuk
er også 20 år og kommer Greipstad. Hun studerer utøvende klassisk piano ved Griegakademiet i Bergen, og har Signe Bakke som lærer. Katrine har gjort flere utmerkelser i løpet av de siste årene. Hun har både mottatt Drømmestipendet 2020
fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd, stipend fra LOS-fondet i 2019, og i 2017 fikk kun Songdalen kommunes kulturstipend. Høsten 2020 vant hun 1. pris i Ung Klassisk Talent i klasse 3 (16-19 år).

Fra 2018-2020 ble hun valgt ut til å delta på Barratt Dues nasjonale talentutviklingstiltak for klaver. Gjennom tiltaket fikk hun blant annet spille på Den nasjonale Opera i Oslo, i tillegg til å ha hatt undervisning og masterklasser sammen med bl.a. Norges mest kjente pianister. Høsten 2019 fikk Katrine spille et solistisk innslag på Håvard Gimses konsert i Kristiansand Domkirke, og fikk i ettertid ta flere privattimer hos den anerkjente pianisten.

Administrativt personell
Konserten de inviterer til er samarbeid mellom Katrine Lislevand Pavljuk og Louise Engeseth.
– Vi har ansvar for alt det økonomiske og praktiske knyttet til gjennomføringen av konserten. Målet er å kunne tilby lokalbefolkningen i Kristiansand en fin klassisk sommerkonsert med
variert repertoar. Vi ønsker å skape betydningsfulle små øyeblikk i hverdagen som forhåpentligvis kan være et fint avbrekk i en ellers hektisk og hverdagslig hverdag.
– Vi mener det er viktig å gi tilbake til kulturlivet etter mange år i opplæring hos våre egne dyktige lærere. Ikke minst mener vi det er veldig viktig å fremme den klassiske musikken som vi begge studerer, forklarer de.
– I tillegg ønsker vi å støtte Kristiansand Domkirke ved å leie kirken. Kristiansand Domkirke er på mange måter en sentral kulturskatt i kommunen. Våre inntekter fra konserten kan både
hjelpe kirken økonomisk, men også skape et rom for kunst og kultur. Vi mener byen trenger
flere klassiske kulturinnslag, og vil derfor gjøre en stor innsats for å vise hva vi brenner for, sier de to videre.

Målgruppe
De mener konserten vil passe for alle et publikum i alle aldre.
– For personer som allerede har mye kjennskap til sjangeren, og for personer som ikke har så mye kjennskap til klassisk musikk fra før av. Vi har valgt ut et tilgjengelig repertoar som vi tror vil passe for både store og små. Derfor mener vi at konserten vil passe for alle som ønsker å oppleve sommerstemning og klassisk musikk på høyt nivå. Konserten vil naturligvis følge gjeldende smittevernregler.

– Vanligvis har Kristiansand Domkirke plass til 900 publikummere, men ut ifra oppdatert smittevernregler vil vi derfor ha
en begrensning på 100 i publikum eller mindre ettersom retningslinjene til kirken tilsier det. Samtidig skal vi kunne overholde minimum én meter avstand mellom hver publikummer eller husstand. Antibac og andre nødvendig artikler for smittevern vil også bli tilbudt, sier Katrine Lislevand Pavljuk og Louise Engeseth.

Back To Top