fbpx
skip to Main Content

Ringte Erik med den gode nyheten

Når noen vinner i Postkodelotteriet, deles gevinsten på alle lodd i hele postkoden, slik at du vinner sammen med naboene dine. Av og til lander gevinsten imidlertid i en postkode med bare ett lodd. Da får vinneren hele potten.

 

– Det skjer ikke ofte at noen stikker av med hele gevinstpotten alene, forteller Jorun Stiansen. Hun har som jobb å reise land og strand rundt og overraske heldige vinnere med store og små postkodegevinster, så hun vet hva hun snakker om.

– Stort sett vinner en håndfull naboer sammen, og da vi delte ut en million på Lillehammer forrige uke var det hele 88 lodd i postkoden.

Ringt opp på videosamtale

Vanligvis får vinnerne besøk av Tom Stiansen eller Jorun Stiansen, men på grunn av korona- pandemien ble det ingen tur til Kristiansand denne gangen. I stedet måtte Jorun ringe til Erik på Facetime.
– Jeg er egentlig på vei på hytta i Bortelid, men må vente på at kona kommer hjem først, forteller Erik. Er du kjent der, Jorun? spør han. Det er mange venndøler som har hytte der.

Erik forteller at han har vært med i Postkodelotteriet i nærmere 3 år, og at han har vunnet en gang før.
– Jeg tror det var 200 kroner, ler han. – Det er den sørlandsflaksen.

250 000 kroners sjekk

Etter hvert tar Jorun frem en stor gullkonvolutt. Inni konvolutten ligger sjekken som avslører hvor mye Erik har vunnet.
– Bør jeg sette meg ned først?, undrer han. Jorun teller til tre, og så avslører hun beløpet på sjekken: 250 000 kroner.

– Å, så flott! Det er jo kjempepenger! Det var virkelig en overraskelse! utbryter Erik. Jeg er helt overvelda!

Han forteller at han vil bruke gevinsten på å reise, til Spania, Kreta eller noe sånt.
– Men hva om det blir sørlandssommer, da?, spør Jorun.

– Nei, det vet jeg ikke, repliserer Erik, jeg kan jo ikke drikke de opp, heller.

Alltid vinnere

Det er ikke mer enn en måned siden sist Postkodelotteriet delte ut en postkodegevinst i Kristiansand. Den gangen var det Lise og to naboer på Grim som delte en kvart million kroner, og hver gang en av loddkjøperne vinner, så vinner også SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. Siden oppstarten i 2018 har Postkodelotteriet delt ut mer enn 74 millioner kroner til de to organisasjonene.

Back To Top