fbpx
skip to Main Content

Arendal Musikkteater gjør Monty Python-musikal

Fakta:

Arendal Musikkteater setter hver vår opp musikkteater med lokale amatører på Store Torungen i Arendal Kulturhus.

De har siden oppstarten i 2013 satt opp Bør Børson jr., My Fair Lady, Sweeney Todd, Trollmannen fra Oz, The Producers, Spillemann på taket og Rockeulven, som alle har blitt veldig godt mottatt av publikum. Cabaret som skulle vært spilt i april sist vår måtte utsettes til august da Covid-19 traff bare noen uker før planlagt premiere.

Den 24. juni er det premiere for Arendal Musikkteaters oppsetning av Musikalen Spamalot.

 

Etter skuffelsen da Arendal Musikkteater måtte utsette premieren for Spamalot da Norge på ny ble stengt ned ved påsketider, er stemningen nå høy i musikkteateret som flyttet inn i Arendal Kulturhus lørdag 19. juni for de siste forberedelsene før premieren torsdag 24. juni.
– Nå kan vi endelig glede oss til at det blir premiere 24. juni og forestillinger 25. og 26., samt en ekstraforestilling som matiné søndag 27. juni», sier Liffe som er Produsent for Arendal Musikkteater.

Han har sammen med resten av firkløveret som leder Arendal Musikkteater fulgt spent med på smitteutviklingen i Arendal og omegn.
– Det har vært ekstremt utfordrende å øve inn en forestilling med koronarestriksjoner, men vi har fått gjennomført øvelser på ulike måter. Alt fra digitale øvelser, hybridøvelser med noen i salen kombinert med digitalt, øvelser fordelt i kohorter av ti personer i tre saler og til øvelser der vi alle har vært samlet. Alt var tilpasset de til enhver tid gjeldende regler, lover Liffe

Musikalsk komedie

Monty Pythons Spamalot er en musikalsk komedie basert på  filmen Monty Python og ridderne av det runde bord. I likhet med filmen er det en høyst uerbødig parodi på den legendariske fortellingen om Kong Arthur og ridderne av det runde bord; Sir Robin, Sir Lancelot, Sir Galahad og Sir Bedevere. De fem ridderne slår sine mer eller mindre kloke hoder sammen i jakten på Den hellige gral. I forestillingen inngår også drillsjøger, Can-Can dansere, flaskedansere, disco-regnbuedansere, en ku, playboymorderkanin, franskmenn og en forsmådd diva.

– Spamalot er en forestilling jeg har likt lenge, og jeg har sett den både i Oslo og London. Den skiller seg litt fra den typiske musikalen rett og slett fordi den er fullspekket med deilig, ellevill humor. For noen år siden satte vi opp The Producers som ble en kjempehit, og jeg tror jeg kan love at dersom du likte Producers, kommer du til å elske Spamalot, sier Leif Rino Müller, musikalsk leder i Arendal Musikkteater.

– Det er en hysterisk festlig forestilling uten noen alvorlige undertoner, og det har vært deilig å jobbe med noe som har gitt oss så mye latter og glede, forteller instruktør Marianne Løge og koreograf Merete Blåka, som tross utfordringer med øvelse og restriksjoner har kost seg med å jobbe med forestillingen.

– Det passer godt med en forestilling som garanterer at du vil le og more deg med gale påfunn og en ellevill historie. Arendal Musikkteater lover  en lystig og oppløftende forestillings nå som samfunnet kanskje går mot mer normale tider.

Back To Top