fbpx
skip to Main Content

Interessekamp

Ditt viktigste valg på flere år

Dette er et debattinnlegg. Sørlandsavisen deler ikke nødvendigvis avsenders synspunkter og meninger i saken. Innlegget er kun korrekturlest og ellers gjengitt uredigert.

 

Snart skal du gjøre ditt viktigste valg på flere år.

 

Om noen måneder frem i tid er sommeren over. Trærne viser frem sine fineste farger før bladene faller til bakken og varsler at høsten er kommet. Da skal valget mellom is med jordbær eller sjokolade byttes ut med det viktigste valget du skal gjøre på de neste fire årene. Da er det Stortingsvalg, og det står mye på spill.

Når fagbevegelsen flagger sin støtte til et regjeringsbytte, er ikke det uten grunn. Det er ikke fordi vi ikke liker Erna Solberg, men fordi politikken hun fører ikke harmoniserer med arbeidsfolks behov og ønsker. Det er ikke arbeidsfolkz interesser hun og resten av borgerlig side forfekter.

Er sykdom virkelig resultatet av manglende motivasjon? Fagforbundet tror ikke det. Mangler arbeidsledige og uføre bare litt arbeidsmoral? Fagforbundet tror ikke det. Blir sykehjem bedre fordi utenlandske oppkjøpsfond tjener penger på dem? Fagforbundet tror ikke det.

Blir samfunnet bedre om forskjellene øker? Fagforbundet mener ikke det.

I valgkampen vil alle partiene gjøre seg lekre for velgerne. Alle vil fremstå som om de har dine beste interesser i fokus. Spørsmålet er om det faktisk er sant. Hvordan vil de politiske vedtakene påvirke deg og din familie i det lange løp?

Når rikingene gir penger til Høyre, og fagbevegelsen gir penger til venstresiden, handler det om hvem som representerer interessene til dem som gir.

Flertallet av oss er ikke milliardærer, men vanlige lønnsmottakere som trenger de tjenestene velferdsstaten består av, det være seg retten til å være hjemme når vi er syke, barnehageplass med makspris, et godt og universelt helsevesen og en skole for alle.

Bruk stemmeretten din. Gi stemmen din til et parti som ønsker den samfunnsretningen du vil ha. 

Back To Top