fbpx
skip to Main Content

Barnas kreative sommerferie

God sommer til deg som leser barnas kreative sider nå i sommer. I år er det fortsatt populært med ferie i Norge. Kanskje er du her i Kristiansand på en liten ferie. Kanskje bor du her og lurer på hva du kan finne på i sommer.

Sørlandets Kunstmuseum
I sommer har Sørlandets Kunstmuseum en interaktiv kunstutstilling for hele familien. Den heter Microworld og er et levende digitalt økosystem hvor alt henger sammen. Microworld er allerede sett og opplevd av 300 000 verden over og nå kan du oppleve den også her i Kristiansand.

Vitensenteret
Vitensenteret, som ligger midt i Markensgate er alltid verdt et besøk. Her er det moro for hele familien. I sommer kjører de flere arrangementer hvor du kan prøve deg på aktiviteter og oppgaver som vist på Mesternes Mester.

Dyreparken
Dyreparken må selvsagt nevnes. Dette er jo tross alt Kristiansands mest populære turistattraksjon. Dyreparken har også et eget badeland.

Baneheia
Har du mest lyst til å bade ute er en tur i en av stampene veldig koselig. Det ligger også fine turområder og sykkelstier her.

Aquarama
Vil du helst bade innendørs ligger AQ midt på bystranda i Kristiansand. Dette er et av Norges største innendørs badeland. Her er det plaskebasseng for de minste, vannsklier, klatrebasseng, bølgebasseng mm.

Saltvannsakvariet på Ødderøya
I museumshavna på Odderøya finner du et eget Saltvannsakvarie. Her kan du oppleve artene du finner langs Sørlandskysten på nært hold. Odderøya museumshavn tilbyr også maritime aktiviteter for hele familien.

Setesdalsbanen
Kjør damplokomotiv i gamle trevogner mellom Grovane og Røyknes stasjoner.

Mineralparken
En liten times kjøretur og du kan ta turen til Mineralparken på Evje. Her er det en helt ny vannpark i tillegg til flotte utstillinger. Du finner også Klatreskogen like ved. Her er det også overnattingsmuligheter.

Klatring
Sørlandets Klatresenter er å finne på Odderøya. Her er det både klatre og buldrevegger. Ønsker du å klarte utendørs er klatreparken Høyt og Lavt bare en liten kjøretur unna Kristiansand sentrum.

Biblioteket
Det er flere biblioteker i Kristiansand. På hovedbiblioteket kan du i sommer se en liten utstilling med Lego-kunst. Du kan også bli med på sommerens lesekampanje Sommerles. Her kan alle fra 1. til 7. klasse delta. Les bøker, få premier.

Vi i Sørlandsavisen ønsker deg en herlig sommer på Sørlandet!

Back To Top