fbpx
skip to Main Content

Kloakk rant ut i sjøen

Nå kan du bade i sjøen igjen

Onsdag 14. juli meldte Kristiansand kommune om kloakkutslipp i Kongsgårdbukta. Kommuneoverlegen frarådet bading, men nå er badevannet friskmeldt.

 

Det var et brudd på kloakkledningen ved bobilcampen på industriområdet på Lund som forårsaket utslippet. Kloakken rant ut i Kongsgårdbukta. Kommuneoverlegen frarådet bading i Bertes, Gleodden, Sømstranda og Fuglevikstranda.

Ingeniørvesenet jobbet på spreng om natten for å finne og reparere feilen. Prøver av vannet er tatt, og nå er endelig trygt å bade igjen.
– Vi valgte å fraråde bading til vi fikk oversikt over situasjonen og stoppet utslippet, sier kommuneoverlege Styrk Vik.

Bading innebar aldri umiddelbar helsefare, men bading var frarådet. Nå er det ikke det. Svarene på badevannsanalyser tatt på formiddagen 14. juli 2021 bekrefter at det er utmerket badevann på de fire aktuelle badeplassene Sømstranda, Fuglevikstranda, Gleodden og Bertesbukta. Dermed kan alle badeplasser igjen benyttes som vanlig.

Back To Top