fbpx
skip to Main Content

Besøkende bes teste seg:

Smitte ved bar i Kristiansand

Det meldes om koronasmitte ved Heidi´s Bier Bar i Havnekvartalet i Kristiansand. Kommunen ber besøkende gå og teste seg.

 

Det har vært en smitteførende gjest ved Heidi’s Bier Bar i Havnekvartalet i Kristiansand den 10. juli mellom klokka 22.30 og 02.00. Kommunen ber alle som var til stede i dette tidsrommet om å teste seg for Covid-19 så fort som mulig. Kommunen presiserer at de som besøkte baren på det aktuelle tidsrommet ikke behøver å gå i testkarantene, ettersom testkarantene ble avviklet den 1. juli.

Ved symptomer

Dersom du besøkte Heidi´s Bier Bar i det aktuelle tidsrommet, og du har symptomer på smitte, bes du kontakte smittesporing i kommunen du oppholder deg. Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tung pust, hodepine, slapphet, nedsatt luktesans eller smakssans, og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Her kan du teste deg

De fleste tester seg på Kløvertun nær E18 mellom Varoddbroa og Bjørndalssletta ved Kløvertun i Vigeveien 22A. Testing på Kløvertun er åpen for kommunens innbyggere og besøkende i kommunen. Innbyggere i omkringliggende kommuner testes i hjemkommunen. Enkelte fastleger utfører også koronatester.

Teststasjonen ved Kristiansand havn

Kristiansand havn har en teststasjon, men denne er innenfor tollsonen og derfor bare tilgjengelig for de som reiser fra utlandet til Norge.

Karantenekrav til nærkontakter

Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i karantene i 10 døgn fra det tidspunktet kontakten med en smittet skjedde. Personer i smittekarantene bør teste seg. Dersom du er nærkontakt, blir du kontaktet gjennom smittesporing og får beskjed om hva som gjelder for deg.
En nærkontakt defineres slik: ​Du har vært sammen med en person som er bekreftet smittet med Covid-19 mindre enn 48 timer før den smittede fikk symptomer. Dersom den smittede ikke har symptomer, gjelder tidspunkt for når testen er gjennomført.

Back To Top