fbpx
skip to Main Content

Fjord Line tilbyr hurtigtest

Reisende til Danmark må fremvise fersk negativ koronatest for å slippe inn i landet. Fjord Line lar reisende foreta hurtigtest på reisedagen.

 

Kravet om at reisende som ikke er fullvaksinert, eller har gjennomgått Covid-19 de siste 12 månedene, må fremvise fersk negativ koronatest, har ført til mye ekstra bry for reisende til Danmark. Det har vært, og er, mye usikkerhet rundt hvilke regler som gjelder og hvilke krav som stilles til den enkelte reisende. Det er bakgrunnen for Fjord Line nå kommer med et tilbud om hurtigtest ved terminalene.

Teststasjoner i Kristiansand og Hirtshals

Hurtigtestene som kreves på bakgrunn av privat reise kan være kostbar og det oppleves for mange vanskelig å finne ut av hvor de kan gjennomføres. Derfor har Fjord Line valgt å opprette midlertidige teststasjoner i tilknytning til terminalene i Kristiansand og Hirtshals. Målet er å hjelpe seg som passasjer med å få en mest mulig sømløs reise.

Tilbudet i Hirtshals er ment for gjestene våre som av ulike årsaker ikke har fått gjennomført test før avreise, samt gjester fra våre øvrige havner Bergen, Stavanger og Langesund.
Prisen for en hurtigtest vil være 199 NOK i Kristiansand, og 199 DKK (280 NOK) i Hirtshals. Testen kan legges til som et tilleggsprodukt når man bestiller reisen.

Reisende fra Kristiansand på morgenavgangen kan benytte seg av tilbudet fra klokken 04.45 til 06.45, og passasjerer som skal med ettermiddagsavgangen kan gjennomføre testen mellom klokken 10.30 og 13.30. Vi ber gjestene være oppmerksomme på at det ikke vil være mulig å bestille tid til test. Derfor må de beregne god tid da det kan oppstå køer.

Slik foregår testingen

Personer med norsk personnummer:

Reisende med norsk personnummer eller d-nummer blir registrert av personlell når de kommer inn i det oppsatte testteltet. Det må oppgis fullt personnummer eller d-nummer, før testen foretas. Etter testen er det en ventetid på 10 til 20 minutter, før man mottar en sms på sin mobiltelefonen med link til å  logge seg inn på www.helsenorge.no for å kunne se prøvesvaret og få koronasertifikat, dersom testen er negativ.

  • Gjester som skal testes må kjøre til teststasjonen før innsjekk.
  • Betaling skjer via bookingen på web (bookingbekreftelse må fremvises i teststasjonen). Drop-in kunder betaler på teststasjonen(kun kort).
  • Gjesten trenger ikke vente på svaret ved teststasjonen, men godkjent test må være klar før innsjekk.

Personer uten norsk personnummer:

Den reisende vil ved registrering/bestilling motta en sms med kort informasjon om hva man skal foreta seg videre. Videre vil det bli utlevert en 6-sifret kode av personell på terminalen, som benyttes ved pålogging for prøvesvar. Det er viktig å ta vare på denne koden.

Back To Top