fbpx
skip to Main Content

Nå blir det seks uker mellom vaksinedosene i Kristiansand

Ventetiden på andre dose halveres

Mange har ergret seg over lang ventetid mellom første og andre dose koronavaksine, og enkelte har fått ferien sin spolert på grunn av dette. Nå setter Kristiansand kommune opp dampen.

 

Mange ble skuffet da de fikk beskjed om at de måtte vente 12 uker på andre dose. Når man spurte om årsaken, fikk man beskjed om at det er i solidaritet med dem som ikke ennå har fått første dose.
Kristiansand kommune har nå fått inn mange ekstra vaksinedoser og setter nå opp farten på vaksineringen slik at de som alt har fått første dose, får halvert ventetiden på andre dose.

– Derfor begynner vi nå å kalle inn de som har en avtale om 12 ukers intervall til en tidligere time. Vi kaller inn gradvis fram til at alle må kun vente seks uker mellom vaksinedosene, sier Elisabeth Engemyr, prosjektleder for Vaksinasjonssenteret.

Sender ut sms

Du vil først få en melding fra Helsenorge og på SMS om at din nåværende time er avlyst. Så vil du kort tid etterpå få en ny innkalling med nytt tidspunkt. Du trenger ikke å selv ta kontakt med Vaksinasjonssenteret for å endre time, dette vil skje automatisk utover de neste ukene.
– Vi planlegger slik at vi bruker opp alle doser vi får hver uke, men for å få det til er det to ting som må skje; vi må ha “nok armer” å sette vaksiner i, og vi må fortsette å få vaksinedoser fra FHI, noe vi tror at vi gjør.

Back To Top