fbpx
skip to Main Content

Equinor Talentleir samler Norges beste fotballspillere: 

Unge fotballspillere fra Agder håndplukket til spesiell treningsleir

Fakta: Equinor talentleir for gutter 2021: 
  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år.
  • Arrangeres i perioden 2.- 6. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Norges Fotballforbunds landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Tre spillere fra Kristiansand deltar denne uken på Equinor Talentleir som arrangeres i Porsgrunn. Deltakerne på denne leiren er plukket ut fordi de er ansett for å være de beste spillerne i aldersgruppen 14-15 år. Presterer gutta godt på leiren kan de få sjansen til å for landslaget i fremtida.

 

− Å være her på Equinors talentleir betyr veldig mye for meg. Jeg har hatt det som et mål helt siden i fjor, sier Jesper Gravdah (15) fra Start.

Det er en pågående debatt om Norge klarer å få frem nok talentfulle spillere som kan styrke landslagene, og på sikt få Norge til VM- og EM- sluttspill. Equinor Talentleir er et tiltak som skal styrke talentutviklingen og som mange av dagens norske proffer og A – landslagsspillere har vært deltakere på da de var yngre. Leiren blir derfor ansett for å være en av de viktigste samlingsplassene for de mest talentfulle spillerne innenfor sine årskull.

 Både NFF og vi mener at å samle de beste spillerne på en leir som dette gir gode resultater på sikt. Her kan spillerne få dyrket talentet sitt sammen med andre jevngode, samt at de får tilbakemeldinger på egen innsats fra meget kompetente trenere. Vi håper at spillerne fra Kristiansand får en ekstra motivasjon til å utvikle seg videre som idrettsutøvere, sier Cathrine Instebø som er sponsorsjef i Equinor.

− Det som motiverer meg er mest at det er så utrolig gøy å spille fotball. Jeg kan holde på alene og fortsatt ha det så gøy. Det er dette jeg vil og da må man gjøre det som skal til, sier Jesper.

Motiverende tilbud

Til stede på Equinor Talentleir i Porsgrunn er det spillere fra hele landet, og dette viser at klubbene gjør mye riktig innenfor talentutvikling. Målet til Equinor Landslagsskolen, som denne talentleiren er en del av, er å gi de aller beste spillerne et treningstilbud som det kan være vanskelig å få til i den lokale klubben.

−  Det er viktig for meg å gi masse skryt til klubbene fordi det er der spillerne utvikler seg til daglig. Vår jobb er å ta det arbeidet klubbene gjør et skritt videre og gi de unge talentene muligheten til å spille med andre som er jevngode eller kanskje bedre enn dem selv, samtidig som de blir trent av trenere som til daglig jobber med ungdomslandslagene våre. Spillerne fra Kristiansand er her fordi de er blant de beste i sine årskull og fortsetter de utviklingen så får de nok sjansen til å spille med flagget på brystet en gang i fremtiden, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Fire spillere fra Agder er med

Spillerne fra Agder som er med, er Marius Nordal fra Randesund, Lukas Gjelleset Gausdal fra Flekkefjord, og Jesper Gravdahl og Herman Johnsen fra Start.

Back To Top