fbpx
skip to Main Content
OL: Den 28. august inviterer Frank Solås og Spjotheias venner til Gravølfestivalen og de VII Ølympiske Leker.

Inviterer til de VII Ølympiske Leker

Den 28. august inviterer Frank Solås og Spjotheias venner til Gravølfestivalen og til de VII Ølympiske Leker på Tangvall. Solås lover mye moro og øvelser som så absolutt vil trigge smilebåndene.

– Vi i Spjotheias venner var lenge godt fornøyd med at Spjotheia var Søgne kommunes høyeste topp. Men etter kommunesammenslåingen gikk denne æren til Havsåsknuten i Finsland. Slikt blir det gravøl av, forklarer Frank Solås om bakgrunnen for at Gravølfestivalen så dagens lys.
Årets Gravølfestival innebærer at også de VII (syvende) Ølympiske Leker blir gjennomført.
– Det blir grillspydkasting. Skal du klare å kaste mer enn noen centimeter, må du ha den rette teknikken inne, humrer Solås.

Baklengs tresteg
Baklengs trestreg er en annen soleklar favoritt når Ølympiske Leker skal gjennomføres, og ikke å forglemme den kjente øvelsen å kaste støvler bak ryggen!
– Vi benytter også festivalen til å kaste coronaen bort. Det gjør vi ved å invitere deltakerne til å kaste tomme pappkartonger som har vært emballasje til det meksikanske ølet Corona. Også til denne øvelsen må de som skal hevde seg i sammendraget ha en godt innarbeidet teknikk, sier Solås.

Hoppskiskyting med pil og bue
Men det stopper ikke der.
– I skiskyting driver utøverne og skyter på blink. Men skal ordet skiskyting tas bokstavelig, så innebærer øvelsen at det må skytes på ski. Derfor blir det en egen øvelse hvor deltakerne skal skyte på hoppski med pil og bue.

– Sammenlagtvinneren blir ikke bare heder og ære til del, vedkommende er også direkte kvalifisert til De Ølympiske Lekene i 2022, fastslår Solås.

Underholdning blir det også. De to velkjente komikerne John Erik Loland, alias Jahn Lengervik, og Gunnar Andersen fra 3 Bussrulls, er hyret inn. Loland har gjort stor suksess med sin figur Jahn Lengervik hvor han parodierer den kjente Mandals-trubaduren Jan Engervik.

– Loland og Andersen inviterer selvsagt til allsang. Det sier seg selv at alt da ligger til rette for høy allsangfaktor, sier Solås.

Populært
Ølympiaden/Gravølfestivalen er populært. Det gikk ikke mer enn noen få strakser etter at billettene var lagt ut, før samtlige 200 billetter var solgt.
– Under en Ølympiade er publikum selvsagt hjertelig velkomne til å heie på deltakerne. Men tilgangen til «indre bane» og VIP-tribunen som blir å finne i et for anledningen større partytelt, er forbeholdt utøverne og arrangøren, sier han.

Søgne Skolekorps
Arrangementet gjennomføres helt uten offentlig støtte av noe slag.

– Kostnadene bærer vi selv, sier Solås. Eget løft i så måte til tross, det drypper likevel gode kroner på gode formål.
– Vi har hyret inn Søgne Skolekorps til å bistå som vakter og til gjennomføringen. Korpset har fått inn lite penger under covid-pandemien, så det er viktig å bidra til at korpset kan få gode kroner i kassen, sier Solås.

Bidrar til Bjørsviks innsamlingsaksjon
Men det stopper ikke der. Frank Solås sier han er blitt kraftig imponert over den innsatsen som Bjørg Bjørsvik legger ned for å gi eldre i Søgne og beboere på Søgne omsorgssenter godt tilbud.

– Nå har Bjørsvik tatt initiativ til å samle inn penger som kan gå til gode sosiale tilbud til disse gruppene. Derfor vil vi benytte arrangementet til å markedsføre arbeidet Bjørsvik gjør. Vi vil også gjennomføre tiltak under festivalen for å få inn penger som kan gå til dette gode formålet, sier Frank Solås.

Back To Top