fbpx
skip to Main Content

Regjeringen vil fjerne krav om skorstein

Torsdag morgen kostet strømmen over to kroner i Sør-Norge. Den rene spotprisen er 1,23 kroner. Mange alternative energikilder er også dyre nå – og mindre miljøvennlige. Ved er rimeligst. Likevel vil Regjeringen fjerne krav om skorstein.

 

Vedfyring 110 øre kilowatten

Prisen på ved er gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde nå. Kjøper man ved i større mengder – tusenlitersekker eller paller, er prisen noe over en krone per kilowatt, i følge brannforeningen Norsk varme. I tillegg vet vi gjennom mange undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved. Det finnes mange vedkalkulatorer som viser prisen.

Dramatisk forslag på høring

Samtidig med at strømprisen stiger har Regjeringen sendt ut et forslag på høring hvor det ikke lenger skal være krav om skorstein i nye frittstående boliger.
– Vedfyring er jo det eneste som alltid gir varme, også når strømmen går. Ved siden av hyggen, er det stor beredskap, og dessuten god økonomi for husholdningene. Hvis det ikke fortsetter å være en standard blir det bare de med god råd som får et ildsted i framtidas hjem. Det kan umulig være en god politikk for det brede lag av folket, sier Brede Børud, styreleder i Norsk Varme.

Ny ovn og riktig tenning er viktig

En rentbrennende ovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe. Det er dessuten viktig å tenne fra toppen av bålet. Det er enda bedre for miljøet og gir bedre økonomi.

Back To Top