fbpx
skip to Main Content

Stor vennskapskonsert på Søgne gamle prestegård

Kulturskolen feirer vennskapet mellom Rajshahi og Kristiansand med kunstutstilling og konsert på Søgne gamle prestegård torsdag 14. oktober, med innslag fra elever i Songdalen og Knudens mini-pop-kor. Konserten er gratis.

 

Vennskapet mellom Rajshahi og Kristiansand har lange tradisjoner.
– Byen Rajshahi i Bangladesh har siden 1979 vært vennskapsbyen til Kristiansand. Det hele startet da daværende journalist i Fædrelandsvennen, Oddvar Munksgaard, en sentral skikkelse bak vennskapet, som rapporterte fra krigen på 1970-tallet, bidro sterkt til å reise et barnehospital i byen, sier Mark Candasamy.

Skal fremme kultur- og kunnskapsutveksling

Bystyret i nye Kristiansand vedtok i 2019 å videreføre prosjektet med et stort flertall. Prosjektet avholdes hvert tredje år i alle kommunens barnehager og skoler, med et pedagogisk opplegg bygget på kompetansemål i læreplanene. Et overordnet mål er å fremme kultur- og kunnskapsutveksling.
– Selve aksjonen består av en innsamling til å finansiere tiltak som kommer barna i Rajshahi til gode. Aksjonen har tidligere hatt et produktivt samarbeid med kunstnermiljøet på Odderøya, men i år er første gang kulturskolen bidrar, og første gang at bydelene Søgne og Songdalen er involvert, sier Mark Candasamy, bydelskoordinator og som til daglig arbeider i Knuden – Kristiansand kulturskole.

Rajshahi vennskapskonsert finner sted i kultursalen på Søgne gamle prestegård. Konserten er gratis, og påmelding finner sted via Hoopla (hoopla.no).

Program for konserten torsdag 14. oktober:

Kl. 17:30: Utstillingsåpning med kunst av kulturskolens elever og funksjonsnedsatte barn fra Rajshahi

(Lærer bak utstillingen er Chris Stonehill, i samarbeid med Dag Vige, leder for utvalget).

Kl. 18:00: Konsert med kulturskolens elever deltar på konsert, kulturskolens mini-pop kor med band og dansere og musikkelever fra kulturskolen i Songdalen.

Konferansier er Toby Tørressen.

Back To Top