fbpx
skip to Main Content

Oppfriskningsdoser for dem over 65

Kristiansand kommune har vaksiner til overs og tilbyr en tredje dose til dem som er over 65 år.

 

Den 5. oktober ble det kjent at alle over 65 år skal få tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Det er regjeringen som har fattet beslutningen.

Oppfriskningsdosen skal ikke settes før tidligst seks måneder etter vaksine nummer to. Det skal også være minst én uke mellom denne vaksinen og en eventuell influensavaksine.
– Vi følger opp regjeringens beslutning, og vi bruker muligheten dette gir til å få brukt  vaksinedoser som vi sto i fare for å måtte kaste, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Oppfriskningsdose er en ekstra dose som gis for å beholde vaksinens gode effekt. Per nå tilbys personer som er 65 år eller eldre oppfriskningsdose. Dermed blir det drop-in vaksinering av oppfriskningsdoser i vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret mandag 11. oktober, og onsdag 13. oktober og i Rådhuskvartalet i Kvadraturen tirsdag 12. oktober.

Ønsker ikke å kaste

Kristiansand kommune har 1900 doser vaksine fra Pfizer som nærmer seg utløp. Siste dag disse kan settes er onsdag 13. oktober. Dermed tilbys de på drop-in.
Vaksinasjonssenteret har vært i kontakt med andre kommuner for å høre om de kan bruke dem, og det er satt i verk flere tiltak for å få flest mulig innbyggere til å vaksinere seg, men det er overskudd av vaksine flere steder nå.
Mange kommuner har meldt at de kaster tusenvis av vaksinedoser. Hittil har Kristiansand sluppet å kaste mer enn om lag 25 doser
– Oppfriskningsdosen for aldersgruppa 65 og eldre hjelper oss å få brukt vaksinedoser vi har i overskudd, sier kommuneoverlegen.

Derfor får altså innbyggere på 65 og eldre muligheten til å få oppfriskningsdosen på drop-in helt frem til og med onsdag 13. oktober, eller til overskuddet på 1900 doser er brukt.

Seks måneder etter

Husk: Oppfriskningsdosen skal ikke settes før tidligst seks måneder etter vaksine nummer to. Det skal også være minst én uke mellom denne vaksinen og en eventuell influensavaksine.

Rekkefølgen på dem som skal få oppfriskningsdose er i utgangspunktet som sist:

  • Først de som er 85 år og eldre og de som bor på sykehjem (uavhengig av alder)
  • De mellom 75 og 84 år
  • De mellom 65 og 74 år

– Vi har ikke tid til å gjennomføre en formell innkalling i denne rekkefølgen før vaksinedosene går ut på dato. Derfor begynner vi altså med å tilby drop-in vaksinering, sier Vik.

Innbyggere over 65 som nå ikke får vaksinen på drop-in de fire åpningsdagene, får tilbud om vaksinen senere.
Det er ikke besluttet hvordan en skal gå frem med vaksinering av oppfriskningsdoser etter at de 1900 overskuddsdosene er satt.
Det blir ikke mulig å bestille time  til vaksinering av oppfriskningsdose i dagene det er åpnet for drop-in. Det er altså bare å møte fram.

Deler av denne artikkelen var først publisert på Kristiansand kommunes nettsider.

Back To Top