fbpx
skip to Main Content
Secret Garden

Secret Garden med ny juleplate og turné

Fakta: Julekonserter på Sørlandet
  • 7. desember: Buen kulturhus, Mandal
  • 8. desember: Arendal kulturhus
  • 17. desember: Kilden, Kristiansand (18:00)
  • 17. desember: Kilden, Kristiansand (20:30) UTSOLGT!

Secret Garden har med seg Cathrine Iversen som solist på sitt nye julealbum som kommer ut den 29. oktober.

 

Secret Garden er tilbake med rykende fersk julemusikk og gir ut “Sacred Night – The Christmas Album” på Universal Music Norge. Det nye albumet som slippes 29. oktober er en utvidet versjon av det kritikerroste albumet “Sacred Night” fra 2020. Det nye albumet byr på fem helt nye låter, alle skrevet av kristiansanderen, Rolf Løvland.

Ny single ute

Som i fjor har de med seg Cathrine Iversen som solist. “Sacred Night – The Christmas Album” inkluderer gripende ballader og vakkert fiolinspill i kjent Secret Garden-stil. Første singel “’Cause of You” kom ut den 1. oktober. Medvirkende på låten er også Espen Grjotheim.

Samarbeidet med Cathrine Iversen startet i 2010. Hun har vært en av Secret Gardens faste vokalister både i studio og på konserter.
– Spiren til dette albumet ble sådd i 2013 da jeg ble spurt om å skrive en ny sang til Cathrines julekonsert i Fredrikstad. Siden den gang har det blitt flere nye julesanger, sier Rolf.

Etterlyst utgivelse

Han forteller videre at duoen blitt spurt om å lage et julealbum flere ganger, men at det er samarbeidet med Cathrine Iversen som endelig gjorde dette mulig.
– For meg har den største utfordringen vært å skrive nye sanger til en gammel høytid. Er det plass til noe nytt i en tid hvor vi vender oss mot tradisjonene? Da jeg tenkte på at alle de kjente og kjære julesangene også har vært nye en gang, fant jeg et slags mot til å lage dette albumet.

Fire konserter på Sørlandet

Mottakelsen av fjorårets julealbum viser at det definitivt finnes rom for nye julesanger og at disse kan bli en del av fremtidige tradisjoner. Etter en lang lockdown, ser bandet frem til en omfattende norgesturné denne høsten og gleder seg til å presentere julerepertoaret for et live publikum. Det er første gangen den verdenskjente gruppen holder 16 julekonserter i Norge og på juleturneen kommer de til Mandal, Arendal og Kristiansand. Med originalskrevet musikk byr de på en unik julekonsert. Rolf Løvland og irske Fionnuala Sherry forteller at de kommer til å ha med seg fullt band på turneen.

– Vi gleder oss til å fremføre den nye musikken vår og håper at vi kan gi publikum en vakker og annerledes juleopplevelse.

Tre milliarder avspilninger

Secret Garden er en av verdens mest suksessfulle duoer med over 3 milliarder streams og 5 millioner solgte album verden over. Etter to tiår sammen, har den irsk-norske duoen med Rolf Løvland og Fionnuala Sherry samlet 113 platinatrofeer og spredt musikken sin fra Dublin til Denver og fra Bergen til Beijing. Noen høydepunkter fra karrieren inkluderer «Nocturne», sangen som ble startskuddet for deres musikalske reise ved å vinne Eurovision Song Contest for Norge i 1995. Andre kjente sanger er Barbara Streisands bryllupssang «I’ve Dreamed of You» og ikke minst den ikoniske «You Raise Me Up» – en av de mest gjengitte låtene fra det 21. århundre. «You Raise Me Up» er spilt inn av mer enn 1000 artister på over 40 språk. Blant kjente coverversjoner har vi Josh Groban sin versjon og ikke minst Westlife. På You Tube har ulike varianter av denne låten blitt spilt mer enn 1 milliard ganger. I år feirer Secret Garden 20 års-jubileum for den enormt populære låten «You Raise Me Up»

Back To Top