fbpx
skip to Main Content

Viking-roman basert på virkelige hendelser

En konges ætt er andre bok i vikingsagaen Tusenårsriket, som har solgt i over 50 000 eksemplarer i Danmark. Dette er snop for alle som liker Jan Guillou, Bernard Cornwell og Ken Follet – og TV-serien Vikings, i følge forlaget.

 

Bokomslaget.

Fortellingen om Ulv Palnatoke er, i følge forlaget, en fascinerende, humoristisk og barsk historie om en tid hvor danskene lå i stadig krig både med hverandre og med utallige andre folkeslag i jakten på rikdom, skaldens lovprisninger og evig ære. Serien er basert på virkelige hendelser. Gorm den gamle var stamfar til det danske kongehuset, det eldste eksisterende monarkiet i verden. Boken ble lansert i dag.

I bok to er vi kommet frem til år 943. Ulv befinner seg på Fyn og Gorm den gamle er nettopp ankommet med tusen krigsmenn for å understreke kravet om å bli valgt til ny konge. I tumultene som oppstår begår Ulv en ugjerning som får store konsekvenser. For å redde livet hans sender Gorm ham på et tokt til Britannia sammen med sønnene Knut Danaast og Harald Blåtann. For krig er uunngåelig i Gorms forsøk på å forene Skåne, Sjælland, Fyn og Jylland.

Tonny Gulløv (f. 1966) er tydelig inspirert av de historiske romanene til forfattere som Jan Guillou, Ken Follet og Bernhard Cornwell. Han har gjort et enormt research-arbeid for å kunne skrive denne fiksjonsfortellingen og har snakket med en rekke eksperter på vikingtiden for å få handlingen så tett opp til virkeligheten som mulig. Gulløv jobber til daglig som purser og bor med familien sin i København.

Hovedbildet er et illustrasjonsfoto fra Colourbox og har ingenting med boken å gjøre.

Back To Top