fbpx
skip to Main Content

Ny pub for voksne åpner i kveld

– Jeg har tenkt på det lenge, men pandemien kom litt i veien, sier grunnleggeren.

 

Han har tre utesteder fra før, grunnleggeren, i Farsund.
– Det er Pakkhuset, ungdomspuben Valhall og kulturpuben Bondeheimen, forteller Terje Ousdal, mannen bak nye Filosofen Pub i Dronningens gate i Kristiansand. Puben er i samme selskap som de to førstnevnte.

Nabolagspub

Puben ligger mer enn et steinkast fra lysløypa, i øvre del av Dronningens gate, men Ousdal er overbevist om at det kommer til å gå helt greit.
– Jeg ville bort fra lørdagsfesten i sentrum. Det har jeg hatt nok av. Det bor jo mange mennesker her, og det er mange som passerer. Planen er en bydelspub. Det skal ikke mange sjelene til for å få det til å se fullt ut her inne. Jeg ser ikke på andre puber som konkurrenter. Har du et godt tilbud, trekker det flere folk til byen. Det er viktig at det er flere steder. Kvalitet vil bestå.

Han understreker at dette ikke er noe impuls-prosjekt.
– Jeg har tenkt på det lenge. Det er mange fra Farsund og Lyngdal som jobber i Kristiansand og mange har spurt meg om vi ikke ville åpne noe her i byen, hvor folk kan prate med hverandre uten for høy musikk. Flere gamle studiekamerater som har studert filosofi mente at dette var en kul plass. Derfor fikk den navnet Filosofen.

Prosjektet ble nesten skrinlagt som følge av pandemien.
– Jeg har ikke klart å legge fra meg tanken, så da jeg tilfeldigvis traff en hyggelig huseier som var villig til å vente og som hadde tro på prosjektet, falt avgjørelsen på denne lokasjonen.

Han kommer ikke til å stå bak bardisken selv, men har familie å lene seg på, som bor i byen.
– Det er i grunnen en familiebedrift, alt vi driver med, så da vil det jo gå lettere enn om jeg skulle leid inn ukjente.

Kunstverk frem i lyset

Lokalet tilhørte tidligere bok-antikvaren og er totalrenovert. Under renovasjonsarbeidet dukket flotte kunstverk i taket opp, som har fått komme fram i lyset. Flere lag med materialer måtte fjernes først. (Artikkelen fortsetter under bildet).

AVDEKKET: Under renovasjonsarbeidet dukket flotte takmalerier opp i det opprinnelige taket.

Ousdal har gjennom sine andre skjenkesteder kontakt med trubadurer som han kommer til å invitere til å opptre ved Filosofen pub fra tid til annen.
– Gitaristen til Ozzy Osbourne stakk innom Bondeheimen en gang og spurte om å få opptre. I perioder kommer det til å nokså ofte til å være trubadurer her. Det er ofte det intime som fungerer bra.

– Navnet Filosofen antyder jo mer til høytlesning og bokbad. Vil det bli slike typer arrangementer også?

– Ja, det kan bli aktuelt. Det er mange muligheter her.

Vektlegger renslighet og komfort

Han legger også vekt på at det skal være komfortabelt å være gjest og selv om puben er sparsommelig belyst, er dekoren upåklagelig. Alt er rent og pent, og toalettene er romslige og godt opplyste.
– Jeg har støv på hjernen og toalettene på alle mine steder blir vasket kontinuerlig gjennom åpningstiden. Da føler gjestene seg bedre ivaretatt.

Filosofen pub kommer foreløpig til å åpent fredager og lørdager, men at torsdagene kommer til å bli aktuelle når konseptet har fått satt seg.
– Vi kommer til å tilpasse åpningstidene etter sesongen. Det er viktig for å klare seg.

Stedet åpner for første gang i kveld, fredag, klokka 18:00. Adressen er Dronningens gate 81.

MOT GATA: Publokalet sett fra baren.
Back To Top