fbpx
skip to Main Content
Randøya, location «Høsten» Foto: Thomas Fosseli

Få støtte til film-produksjon

For femte gang utlyser Barnefilmfestivalen i Kristiansand en konkurranse med hele kr 100 000 som premie.

 

I år var det første gang at vinneren var fra Sørlandet, og det var Kristian Landmarks filmidé «Høsten», basert på Jan Henrik Nielsens ungdomsroman med samme navn, som stakk av med førstepremien på 100.000 kroner.
– Å vinne pitche-konkurransen under Barnefilmfestivalen 2021 gav prosjektet «Høsten» en drømmestart. Prosjektet har nå kommet store steg videre. Nøkkelpersonell er på plass, kontrakter utarbeides, og det arbeides aktivt med både finansiering og prosjektutvikling. En fantastisk castingprosess er også i full gang, forteller Landmark.

Filmes på Randøya

Filmen skal skytes på Randøya med lokale skuespillere i rollene. Hovedprodusent er Gary Cramer i Chezville (Mongoland, Tottori! Sommeren vi var alene, m.fl.). Også tidligere kinosjef Petter Benestad er inne som lokal produsent.
– Seieren i Barnefilmfestivalen konkurransen gav prosjektet et momentum som har vedvart, og vi er overbevist om at filmen vil bli realisert, meddeler Landmark.

Pitche-konkurranse

Barnefilmfestivalen inviterer nå til ny pitche-konkurranse i Kristiansand under årets jubileumsfestival 26. april – 1. mai 2022.
– Gleden over – og viktigheten av selve prisen må selvsagt legges vekt på, men også prosessen rundt selve pitchen bør nevnes. Her blir man positivt utfordret når det gjelder historien man ønsker å fortelle, og hvordan gjøre dette på en effektiv og medrivende måte. En slik «leirbål-test» er definitivt gull verd å ta med seg inn i videre arbeid. Bare i forberedelsene til selve pitchen blir man  positivt utfordret på hva man ønsker å fortelle.

– Det er stort for oss å kunne bidra til at lokale og regionale filmprosjekter blir realisert. Ikke minst var det gøy å konstatere at nivået var så høyt, med mange spennende og lovende prosjekter innen Tv-serie og kinofilm for barn og unge!  Dette lover godt for bransjen i Sør- og Vest-Norge, forteller fungerende leder i Barnefilmfestivalen, Danckert Monrad-Krohn.

Barnefilmfestivalen feirer 25 år

Til nese år er det 25 års jubileum for festivalen, og femte gang denne konkurransen arrangeres i samarbeid med Mediefondet Zefyr som bidrar med prisbeløpet. Barnefilmfestivalen er med sine 15-18 000 besøkende et av Norges største kulturarrangementer og Kristiansands lengstlevende årlige festival. I tillegg til å være en publikumsfestival er å bidra med tiltak for å bygge og videreutvikle filmbransjen et mål for festivalen. Det var et rekordhøyt antall påmeldte prosjekter til konkurransen i 2021 – totalt 42 ideer til tv-serier og langfilm for barn og unge.
– Nå har vi forventninger om både økt oppslutning til neste konkurranse, og ikke minst at prosjektene fortsatt holder et skyhøyt nivå. Juryen får ingen lett oppgave, hevder Danckert Monrad-Krohn fra Barnefilmfestivalen.

 

Back To Top