fbpx
skip to Main Content

Den populære julefesten er tilbake

Etter å ha blitt avlyst i fjor, er endelig Helaften, julefesten som Blå Kors Kristiansand arrangerer for tidligere og nåværende rusmisbrukere, tilbake.
– Denne julefesten er det mange som har ventet på skulle komme tilbake. For deltakerne betyr det svært mye å bli invitert.

 

– Det var mange som ble skuffet da de strenge smittevernreglene medførte at Helaften måtte avlyses i fjor, men desto finere i år at Helaften er tilbake, meddeler Trond Furseth.

150 inviterte

Helaften er julefesten med mange sterke inntrykk. Furseth sier det er sterkt å se gleden i øynene når kvinner og menn med rusutfordringer kan være med på en julefest som de så sterkt fortjener.
– Torsdag 25. november arrangerer vi årets Helaften, og til årets fest inviterer vi 150 deltakere, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen, prosjektleder for arrangementer i Blå Kors Kristiansand.

Abrahamsen og Furseth inviterer til en innholdsrik julefest som starter i Storsalen i lokalene til Blå Kors Kristiansand, i Gyldenløvesgate. Da serveres det en rik og god julemeny. Gode og godt innarbeidede tradisjoner videreføres når festdeltakerne blir invitert med over i Kristiansand frikirke i Tollbodgaten, til den årvisse julekonserten med Gaute Ormåsen, Maria Arredondo, Torstein Sødal og Christian Ingebrigtsen. Trine Thing Helseth skulle opprinnelig også være med. Dessverre har legene påvist kreft hos henne, så Helseth har måttet melde avbud. Inger Lise Rypdal blir med i stedet.

En annerledes julefest

Helaften er julefesten som på alle måter er så annerledes. «I dag har jeg for første gang i livet vært med på en julefest som er fin og god, uten kaos, rop, skrik, vold og en herpet leilighet fordi far på julaften ofte får ett av sine utbrudd», kommer det fra voksne kvinner og menn som burde ha fått lov til å erfare gode julefester fra de var små, men slik har ikke livet blitt for mange av dem.
– For mange av deltakerne er Helaften den eneste julefesten de er med på, sier Trond Furseth.

Blir godt tatt imot

Trond Furseth forteller det også er sterkt å kjenne på hvordan Blå Kors-ansatte blir tatt i mot når man tar kontakt med bedrifter og støttespillere for å høre om noen av dem kan ha produkter og varer som de kan avse og som skal gå til posen med julegaver som hver enkelt deltaker får med seg på vei hjem.
– Mange vil bidra til at gjestene får en god opplevelse. Posene pakker vi med mat, litt julegodt, klær og mye annet som man trenger til jul. Velviljen og imøtekommenheten er stor, så tusen, tusen takk til hver enkelt, sier Furseth og Rom Abrahamsen.

– Vi ser virkelig frem til å kunne arrangere Helaften igjen, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Mange bidrar

Sterkt er det også at så mange som ønsker å bidra praktisk.
– Flere bedrifter stiller med egne ansatte som serverer og sørger for at hedersgjestene har det bra på alle måter. For å få gjennomført festen med hva som kreves av servering og logistikk, trengs det flere titalls medhjelpere, sier Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Selve julekonserten er også et kapittel for seg.
– Gaute Ormåsen, Maria Arredondo, Torstein Sødal, Inger Lise Rypdal og Christian Ingebrigtsen gjennomfører en julekonsert av det helt spesielle slaget.

Det er også tradisjon for at Helaften og selve julekonserten avsluttes med at alle reiser seg og synger «Deilig er jorden». Den blir sunget med en sjelden kraft, og det er ikke fritt for at det kan gi inntrykk når flere av publikummerne synger sterkt i, med en tåre eller to rennende nedover kinnet.
– Helaften – denne julefesten som faktisk har tradisjon for å bringe forandring i livene til så mange, er endelig tilbake. Det gleder vi oss til, sier Trond Furseth og Benedikte Sofie Rom Abrahamsen.

Back To Top