fbpx
skip to Main Content

Afrikansk verdensstjerne til Kristiansand

Hun har opptrådt med både Sting og Alicia Keys, men har også egne hits som har gått på MTV. Angelique Kidjo er en verdensstjerne fra Benin som blander funk, soul og jazz, og hun opptrer på Kilden på fredag.

 

Afrikas superstjerne med den store stemmen og et enda større hjerte. Angelique Kidjo fra Benin er blitt et symbol på Afrikas kreativitet og energi. Musikken er en unik blanding av hennes vestafrikanske opphav, kombinert med funk, jazz, soul og latinomusikk. Hennes største hit er «Agolo», utgitt i 1994.

«Elektrisk og eksplosiv», «med soul og snert», og «Afrikas diva» er noen av beskrivelsene av Kidjos musikk og sceneutstråling. Hun har samarbeidet med store navn som Alicia Keys, James Brown, Sting og Ziggy Marley. Den Grammy-vinnende artisten har en kraft og musikalitet som treffer midt i hjertet, og hun er et musikalsk fyrverkeri som gjør det umulig å sitte stille og bare lytte.

Fullt hus sist hun gjestet Kilden

Da Kidjo og bandet besøkte Kilden teater og konserthus i 2016 spilte de for full sal. I år er hun aktuell med ny musikk: den varme plata «Celia», som vant Grammy for beste verdensmusikkalbum.
Angelique Kidjo er en av Afrikas sterkeste stemmer på flere måter, og hun bruker musikken som en plattform for interkulturell kommunikasjon. Hun er engasjert i politikk, spesielt med tanke på det afrikanske kontinents nåtid og fremtid.

Liker du funky world music som fenger og gir fot, bør du kjenne din besøkelsestid. Det er ikke ofte slike kulturelle bautaer kommer til Sørlandet.

Back To Top