fbpx
skip to Main Content

Inviterer til magisk jul på Prestegården

Det blir magisk førjulsstemning for store, og ikke minst for barna, når Søgne gamle prestegård og Kristiansand kulturskole – Knuden inviterer til Jul på Prestegården søndag 5. desember.

 

– Vi kan love en svært innholdsrik dag, sier kulturkonsulent Vilde Matzow, som understreker at arrangementet passer for alle, uansett om man kommer alene som voksen, eller tar turen sammen med familiens barn.

Stor forestilling

Hun lover julestemning, musikk, forstillinger, juleverksted og utstillingsåpning. I kafeen selges julegrøt og saft.
– Vi starter kl. 12:00 og det blir en rekke innslag i løpet av dagen. Vi avslutter med en større forestilling i Kultursalen kl. 16:00, med Kulturskolens elever, som både teater-, dans- og kunstelevene er gått sammen om, sier Matzow.

Dette blir en egenprodusert forestilling hvor elevene selv har utviklet manus og regi. Den har fått navnet «Den onde kakemannen» og handler om kakemannen som stjeler alle julegavene. Julenissens alver blir sendt ut for å finne gavene tilbake.

Tegneserieutstilling

Dagen starter med en utstillingsåpning i Galleri Fjøset. «Kursedull – rett fra tavla» er en elevutstilling og består av tegneserier som elevene ved Tangvall skole og Tinntjønn skole har laget. Bakgrunnen er et initiativ som Mathias Dønnestad, Raymond Haugland og Kenneth Iversen har om et felles kunstprosjekt hvor de sammen med elevene designet figurer, skrev litt stikkord og lagde flere tegneseriestriper.

Eventyrstund

Det blir opplest eventyr med musikk, i Siloen. Dette blir gjennomført to ganger i løpet av dagen, henholdsvis kl. 13:00 og 15:00, og passer godt for barn i alle aldre. Det blir også «Nissene på låven» fra 12:00 til 14:00, med en teatergruppe fra Knuden i 2. etasje på Prestegården. Elevene er utkledd som nisser, og de inviterer barna å være med på rebus. På låvebroa blir det nissekor kl. 14:00. De fremmøtte kan også bli med på juleverkstedet sammen med Tove Krogh i Presteboligen.

I Søgne bygdemuseet, som ligger bak Presteboligen, kan man bli med og lage pepperkaker og steke disse. Elevbedriften ved Søgne videregående skole blir også representert, og kommer med julekranser og julevarer.

Back To Top