fbpx
skip to Main Content
Slik ser det ut på Fiskå skole.

– Skam dere, politikere

Dette er et meningsinnlegg. Sørlandsavisen deler ikke nødvendigvis avsenders synspunkter i saken. Innlegget er kun korrekturlest og ellers gjengitt i sin helhet.

De fleste av oss er enige om at godt arbeidsmiljø er viktig for å godt arbeid. Så viktig, at vi lønner konsulenter av det offentliges midler for å skape de aller beste forutsetninger i offentlige bygg, slik at det skal gjøres godt arbeid.

 

Alle er enige om at ergonomiske møbler og stoler, samt muligheter for varierte arbeidsstillinger er helt prekært for å gjøre en god jobb.

Med mindre du er skoleelev.

For, mens vi gjerne kaster helt brukbare, hele og fine møbler som ikke passer i det miljøet som er tenkt på offentlige kontorer, synes vi det er helt greit at elever skal bli avspist med møbler som daterer så sent tilbake som 1965.  Som forelder, er jeg rystet over at elevene på Fiskå skole ikke er viktigere, enn at de må avfinne seg med for lengst utslitte pulter, som helt garantert er akkurat like lite ergonomiske i 2021, som de var i 1965.

Som arbeidstakere, hadde vi aldri funnet oss i det. Gi meg en himla god grunn, til at elevene våre ikke er like viktige som de ansatte i kommunen. Har de fått nye pulter siden 1965? Nesten helt garantert, men i motsetning til voksne ansatte, har ikke elever noen adgang til å nekte, eller protestere, eller rett og slett bytte jobb. De er lovpålagt å være der, og i motsetning til ansatte, kan ikke elever streike.

Nå sparte kommunen riktignok noen millioner på streiken, så da er det jo også midler til forsvarlig arbeidsmiljø hos dem som ikke har noe annet valg enn å sitte der i mange timer hver eneste dag.

I motsetning til voksne arbeidstakere, er skoleelever fremtiden. En fremtid, hvor vi allerede nå kan forebygge muskel- og skjelettplager fra uheldige sittestillinger over 66 år gamle pulter. Elevene som en gang i tiden fikk disse pultene, har jo garantert allerede gått av med AFP. Det sender et høyst uheldig signal, at kommunen velger å nedprioritere en generasjon vi allerede nå vet at vi har et skrikende behov for i fremtiden, når vi står ansvarlig for en eldrebølge vi så vidt har sett starten på. Dersom vi vil ha noen til å ta vare på oss, når vi blir eldre enn noen gang, sykere enn noen gang, og nekter å kjenne vår besøkelsestid, må vi se behovet nå. Det passer fryktelig dårlig at de skal være like plaget som oss når den tid kommer.

Det ble i dag fulgt opp med nok en mail, hvor bildene i linken ble delt. Her skrev jeg også at jeg er leder i samarbeidsutvalget og sitter som nestleder i FAU på Fiskå skole.

Det som er verd å feste seg her, er at rektor har utallige ganger spurt om midler til nye stoler og pulter, men fått avslag. Han og andre på skolen har på egen fritid HENTET egne storer og pulter som ellers hadde blitt kastet.

Kan vi få gjort noe med dette omgående?

Back To Top