fbpx
skip to Main Content

Interiørtrenden som trumfer alt i 2022

I 2022 vil nordmenn bli mer opptatt av bærekraft, kvalitet og kos når hjemmene våre skal innredes.
– Stol på magefølelsen når du velger farger og stil, sier interiørekspert.

 

Når vi innreder hjemmet, ønsker vi å etablere en trygg og funksjonell frihavn, der kos og komfort står sentralt, hvor uro og dårlig samvittighet ikke hører hjemme.– Når vi føler oss truet, søker vi det ekte og det jordnære som gir oss trygghet. Det gjenspeiles i alt fra valg av gulv og materialer til ønske om grønne planter og tekstiler, sier Nancy Sporsheim, daglig leder og kreativ ansvarlig i interiørarkitektfirmaet Unilon.

Et hjem som varer

Å være bærekraftig blir stadig viktigere, i alt fra hva du spiser til hva du kjøper, og hvordan du pusser opp.– Vær tro mot den du er, slik at du blir skikkelig fornøyd med det du fyller hjemmet med. På denne måten skaper du et miljøvennlig hjem som varer. Gjenbruk og kvalitet er inn, å kjøpe billigprodukter med kort levetid er ut, sier Sporsheim.

Mye for lite

Dersom du ønsker å piffe opp hjemmet litt, trenger du ikke totalrenovere leiligheten eller gå til innkjøp av nye møbler. En overflateoppussing med litt maling og noen nye planter kan gjøre underverker. Dette er også klart det rimeligste alternativet. Ifølge Byggstart.no koster det i snitt 25 000 kroner per kvadratmeter for totalrenovering, men kun 4 000 for overflateoppussing.

Stol på magefølelsen

Hvilken farge som er mest populær nå er ikke lenger så relevant. Utfordringen er å finne ut av egne preferanser, smak og behag. – Du kan få mye hjelp av et fargekart. Der presenteres farger som passer fint sammen i en harmonisk helhet. Fargene er som regel knyttet stil og atmosfære, noe som også hjelper i letingen etter riktige fargekombinasjoner. Fasiten er likevel vår egen magefølelse; hvilke farger og ikke minst nyanser som passer i din stue, hjemmekontor eller soverom er noe du må føle deg fram til, sier interiørekspert Bjørg Owren hos Informasjonskontoret for farge og interiør – (IFI.no)

Back To Top