fbpx
skip to Main Content

Reduserer avganger og permitterer ansatte

Color Line har besluttet å ta redusere atall avganger fra og med mandag 13. desember som følge av et betydelig fall i antall passasjerer etter at regjeringen innførte nye nasjonale koronatiltak og anmodet om begrenset sosial kontakt.

 

–  Dessverre har vi ingen mulighet til å opprettholde et bærekraftig rutetilbud mellom Norge og Sverige etter at regjeringen innførte nye koronatiltak, og må derfor ta M/S Color Viking ut av drift inntil videre. Beslutningen innebærer, i denne omgang, varsel om permittering til i underkant av 100 ansatte, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Håper å bli kompensert

Color Lines virksomhet påvirkes sterkt av regjeringens smittevernstiltak, som gjeninnføring av avstandskrav og anmodninger om å begrense sosial kontakt i tillegg til kravene om obligatorisk registering og testing av alle innreisende til Norge.–  Dette er en meget tung beskjed for våre ansatte, som også tidligere har blitt hardt rammet av pandemien. Vi håper nå at regjeringen snarest får på plass konkrete ordninger, eksempelvis lønnskompensasjon, som reelt sett kompenserer virkningen av regjeringens tiltak. Det vil kunne være med på å gi våre ansatte trygghet inn i julehøytiden og frem til en varig normalisering foreligger, forsikrer Kleivdal.

Kun to daglige rundturer

På ruten Sandefjord-Strømstad opererer Color Line to skip, M/S Color Viking og M/S Color Hybrid, som er verdens største plug-in hybridskip. Skipene gjør til vanlig to daglige rundturer hver, og den helårlige ruten er dermed viktig for både passasjer- og godstransporten mellom Norge og Sverige. Med M/S Color Viking ute av drift, vil tilbudet halveres til to daglige rundturer med M/S Color Hybrid.

Reisene til Danmark, for eksempel fra Kristiansand, er foreløpig ikke berørt.

Back To Top