fbpx
skip to Main Content

– Ikke i nærheten av å dekke ekstrakostnadene folk flest får

Regjeringens støtteordning er ikke i nærheten av å dekke ekstrakostnadene folk flest får som følge av høy strømpris.

 

Vi har en regjering som fortsatt tar fra vanlige folk med begge hendene, men nå gir litt større smuler tilbake. Det er kun en vinner i dette, det er staten. Vi har nå fått bekreftet at Trygve Slagsvold Vedum var mer opptatt av å kjøre svart bil enn å ivareta innbyggernes interesser.
Regjeringen driver med tallmagi når de later som tiltakspakken gir stort utbytte. Faktum er at det offentlige får ekstrainntekter på rundt 40 milliarder fra økte strømpriser, men Arbeiderpartiet og Senterpartiet bare gir ca. 5 milliarder tilbake til strømkundene.
Regjeringen legger ikke opp å betale ut en eneste krone til folk før jul. Et kjapt regnestykke viser at kostandene for vanlige folk er tredoblet sammenlignet med snittet de siste årene, selv etter regjeringens ordning.

Det er oppsiktsvekkende at det offentlige tar inn rundt 40 milliarder mer på strøm enn i fjor, mens regjeringen bare velger å gi rundt 5 milliarder tilbake i en tiltakspakke. Frp har foreslått 4 000 kroner i umiddelbar utbetaling til alle husstander. Det ville gitt et vesentlig bidrag hvor strømkundene ikke ble offer for de høye strømprisene. I tillegg har vi foreslått å fjerne både el-avgift og moms på strøm.Dagens strømtiltak fra regjeringen gjelder kun husholdninger. Næringslivet får null i støtte i dagens pakke. De siste ukene har media rapportert om utallige gartnerier, mekaniske bedrifter og kraftforedlende industri som sliter på grunn av energikostnadene. Der gir regjeringen null hjelp. Selv for husholdningene som nå får en liten håndsrekning, legger regjeringen til grunn at de skal betale cirka tre ganger mer for strømmen i år enn gjennomsnittet de siste åtte årene. Det er ikke holdbart.

 

Back To Top