fbpx
skip to Main Content

Vellykket julemarked i Posebyhaven

Hundrevis av små og store, tobeinte og firbeinte, koste seg under Posebyhavens julemarked og den offisielle åpningen av Posebyhaven, den nest siste helga av november.

 

– Vi kommer fra Vågsbygd og da ungene sa at det er julemarked i Posebyen, måtte jo vi bare dra. Da benyttet vi anledningen til å ta med skiutstyr til Turistforeningen. De tar imot slikt så lenge andre kan dra nytte av det. Vi vil ikke at jula skal handle om å gi hverandre ting man ikke har bruk for. Det blir som å kjøpe hverandre søppel, sier Bård Tobiassen.

Kortreist mat

Julemarkedet var de også begeistret for. Jens Bårdson Sørhjorten likte best å få gave fra nissen. Erika Bårdsdatter Sørhjorten likte best å kikke blant bodene.
– Det er flott med kortreist mat og boder. Julemarkedet er flott laget til. Dette er slik vi er vandt med å se på Røros, men ikke her. Det eneste vi mangler her og nå, er snø.

Flere hunder

Det var flere som hadde med seg hunder, men alle så ut til å komme overens. Samojedhunden Silas, holdt seg i passende avstand fra flammene i bålpannen og gikk godt i spann med andre hunder som streifet innom julemarkedet.
– Den er veldig sosial. Det er en slik hund som Amundsen hadde med seg til Sydpolen. Det er en polarhund som trives best når det er kaldt. Derfor sover den ute hele året, forteller eier, Bård Tobiassen. (Artikkelen fortsetter under bildet).

HUNDER: Det var flere som hadde med seg hunder uten problemer.
POPULÆR: Kari Bergstad Tredal kunne friste med all slags julebakst fra boden sin.

Mangfoldig marked

Ønsket man å varme seg ekstra, var det mulig å nyte en kopp kaffe, kakao, grøt eller suppe i kafeen. Den var stadig vekk full, og det var en stille kamp om både sitte- og ståplasser.
I bodene kunne man kjøpe alt fra tøy, julepynt, keramikk og spekemat til strikketøy via alskens remedier. Det var også mulig å ta med seg et juletre hjem. Kari Bergstad Tredal hadde den mest innbydende boden, der hvor hun strålte i sin nisselue. Boden hennes var også blant de mest populære ettersom hun solgte julebakst og kunne friste med ferske smaksprøver.
– Jeg har bakt alt selv, men dette er bare noe jeg gjør for gøy nå under julemarkedet, bekrefter hun når vi spør om hun har et annet fast utsalgssted. (Artikkelen fortsetter under bildet).

HJELPERE: Alma og Isabell gikk rundt for å hjelpe til der det var behov, spesielt blant barna. De likte best å klappe hundene og kikke i bodene og butikkene.

Julenissen kom

Jazzete julemusikk stod Dag Lothar Kanestrøm og Åsne-Louise Halvorsen for, fra scenen lørdagen, mens søndagen var det et kor som sang julesanger. Det var trappen til The Odd Bakery som fikk fungere som podium denne helga.
På loftet kunne man blant annet skrive brev og ønskeliste til Julenissen, gå på barnekino eller pynte pepperkaker. «Nissens hjelpere» var behjelpelige med både pepperkaker, Non Stop, marsipan og annen deilig pynt.

NYE NABOER: Lea (9) og pappa Asbjørn vet ikke helt hva de lager.
– Vi har akkurat flyttet hit til Posebyen og blitt byfiser.

Lea (9) og pappa Asbjørn hadde kort vei, ettersom de akkurat har flyttet til Posebyen.
– Vi bodde mer på landet før. Nå er vi blitt ordentlige byfiser, sier de.

Det mest populære innslaget, i alle fall for barna, var da selveste Julenissen kom på besøk. Ut av sekken dro han gave etter gave som han ga fra seg til dem som ville ha – men kun barn. Han hadde ikke nok til voksne. Når det endelig var tomt, var det tomt. Heldigvis var det ikke mange barn som ikke fikk. Mila og Luna var blant de heldige som gave.
– Vi fikk pepperkaker, jublet de i kor.

Været kunne vært penere, men alle så likevel ut til å kose seg på det første julemarkedet i Posebyhaven.

STAS: Luna synes det var stas å få gave av Julenissen, men kanskje litt overveldende med alle folka som stormet rundt ham. Da er det godt at storesøster, Mila, passer på.
Back To Top