fbpx
skip to Main Content

Populært julemarked i Hånes – Inviterer til sommermarked i juni

Kaldt og fint vintervær, korpsmusikk og en lang rekke utstillere, det var ikke rart at mange tok turen innom da Hånes Senter arrangerte julemarked.

 

– Dette er moro, sier Eivind Sandvik der han står og hilser de besøkende velkommen, og som overtok driften av Hånes Senter for tre år siden. Da var senteret et av byens kleineste, men takket være en solid innsats fra butikkdrivere og andre, er trenden blitt snudd. Hånes Senter er blitt det mange har drømt om; en koselig samlingsplass for Hånes og omegn.  

Over 40 utstillere

For å etablere Hånes Senter som et bydelssenter med suksess, inviterte senteret publikum til julemarked. Da markedet åpnet var de nærmere 20 butikkdriverne og rundt 40 utstillere klare til å ta imot de besøkende. Publikum responderte. Det var rett og slett folksomt foran senteret da Hånes og Tveit Skolekorps innledet julemarkedet med en konsert. Korpset stilte med mange musikanter, og ekstra gledelig var det å se at korpset nå i høst har fått syv-åtte nye aspiranter.  Disse fikk instrumentene sine i august. I september var man i gang med øvingen, og det var direkte sjarmerende da aspirantene innledet konserten med å fremføre de to julesangene som man allerede har rukket å øve inn. (Artikkelen fortsetter under bildet).

Skolekorpset.

Mange nye butikker

En av dem som smilte godt, var Børge Hoem som driver Sykkelguttane.
Situasjonen nå er veldig, veldig bra. Det er kommet opp mange spennende butikker, og med så mange utstillere som er med på julemarkedet, strømmer publikum til. Vi hadde julemarked for et par år siden, også det var bra, men det er over dobbelt så mange utstillere i år, sa Hoem. 

– Det er kommet til mange fine butikker som gjør at Hånes Senter har en god miks, noe som betyr at vi treffer mange kunder hjemme. Ikke minst har vi verdens beste godteributikk i Digg, legger Hoem til. 

Han har selv vært å finne på senteret i to og et halvt år, og sier neste steg er å utvide vareutvalget ytterligere.
– Vi har tilgang på varer fra ulike leverandører, og arbeider for å kunne bli en liten XXL-type butikk, sier Hoem. 

Børge Hoem ved Sykkelguttane.

 Nytt bakeriutsalg 

I tråd med satsingen har også publikum i betydelig økt grad kjøpt varer og tjenester fra butikkene, og ettersom aktivitet gjerne avler aktivitet, har flere butikker kommet til. De som fantes fra før har opplevd å få flere kunder og økt salg. 

Flere butikker skal komme til.
– Om ikke lenge åpner det et nytt bakeriutsalg her på Hånes Senter, forteller Hoem.  

Kiwi og Hånes Lefsebakeri er de eneste butikkene som holdt til i senteret for 2,5 år siden. Hos Kiwi er ny butikksjef kommet på plass, og omsetningen har økt markant.
Lefsebakeriet har fått ny eier, og utvider. Digg har flyttet til langt større lokaler og selger godteri så det holder. Ny interiørbutikk har startet opp. Elegance of Norway produserer Norsk møbeldesign i tillegg at man trekker de om og restaurerer. Bruktbutikken er blitt svært populær. 

 Godt oppsving for flere 

Glamgården som driver med skjønnhetspleie, har vokst ut av hjemmet hvor man holdt til, og etablert seg på Hånes Senter. 
– Hånes Senter Bistro med Reza som kokk har servert nydelig italiensk pizza og andre retter i over ett år, inkludert takeaway, og har fått et godt oppsving i salget. Phuket Thaimat er godt i gang og leverer takeaway over et stort område. Ragnhilds Frisør øker måned for måned, og Tupperwares hovedkontor i regionen ligger her. Også hos dem øker salget kraftig, sier Eivind Sandvik.  

Ved Hånes Senter holder dessuten Sørlandets Hudpleieskole til, en skole som fyller 10 år om ett år. Også Truckopplæring Sør og nettbutikken Stranden Helse og Velvære holder til ved Hånes Senter. 

Sommermarked i juni

Bruktbutikken til Jørn Marucas Dvergsnes er tydeligvis et godt trekkplaster. Svært mange er innom butikken som har det meste.
– Det er topp med slike dager, og vi vil ha flere slike, smiler han. 

Og det legges opp til flere slike dager. Eivind Sandvik forteller at neste marked finner sted i begynnelsen av juni.
– Da tar vi sikte på over 100 utstillere, og det blir selvsagt også stort julemarked om et år, sier Sandvik. 

Digg har fått større lokaler og flere medhjelpere i butikken.
Back To Top