fbpx
skip to Main Content

Slik får du kompensasjon for de økte strømprisene

Agder Energi Nett har fått ansvar for oppfølging av Statens kompensasjonsordning for høye strømpriser. I disse dager sendes de første fakturaene ut, og kundene på Agder vil samlet få 170 millioner kroner i strømstøtte tilbakebetalt gjennom nettleien.

 

− Strømstøtteordningen innebærer at kunden får tilbakebetalt 55% av kostnadene over 70 øre per kWt eks mva. Dette beløpet vil bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Nå er gjennomsnittlig områdepriser klare, og for kundene på Agder betyr dette en støtte på 73,62 øre/kWt med moms for forbruket i desember. Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen, forteller Ole-Herman Cappelen, seksjonsleder nettkunde i Agder Energi Nett.

Kun ordinære husholdninger

Taket for kompensasjon er 5 000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder. De aller fleste strømleverandører har avtale om gjennomfakturering. Det innebærer at kunden mottar en samlet faktura fra sin strømleverandør, for både strøm og nettleie.
– På denne fakturaen vil det komme frem hva strømstøtten utgjør, sier Ole-Herman Cappelen.

Øvre grense

En husholdning med et forbruk på 1000 kWt i desember, vil få en strømstøtte på 736 kroner. Er forbruket 2000 økes støtten til 1472 kroner. Maks strømstøtte for en husholdning på Agder i desember vil være 3681 kroner, som tilsvarer et forbruk på 5000 kWt.
− Våre beregninger viser at totalt vil strømstøtten til husholdninger på Agder utgjør ca. 170 millioner kroner for desember, og i snitt gir det en støtte på vel 1200 kroner pr. husholdningskunde. Strømstøtteordningen vil vare ut mars i år, avslutter Ole-Herman Cappelen.

 

Back To Top