fbpx
skip to Main Content

Klart for nye kortkurs

Ta vinterferien på Knuden

Når skoleruta melder vinterferie er Knuden klare for å ta imot både nye og eksisterende elever til mange ulike kortkurs.

 

I år som i fjor inviterer Knuden – Kristiansand Kulturskole barn og unge til én og to-dagers kurs. Birgitte Lindebø Skeie er ansvarlig for kortkursene. Hun gleder seg stort over å igjen kunne gi barn og unge et kulturtilbud i skolens vinterferie.
– Kortkurs har vært populært når vi har arrangert dette tidligere, og vi gleder oss til å igjen invitere barn og unge til et spennende og variert kortkursprogram.

I årets program er det stor variasjon, og man finner alt fra URO-verksted til streetdance. De fleste kursene krever ingen forkunnskaper, men skal du være med på “blåseensemble” må du ha to års erfaring.

På Knuden kan du drive med teater.

Musikal og teater

Barn og unge som kunne tenke seg å leve seg inn i andre roller, har rikelig med valgmuligheter. På kurset “Teaterkurs – fra idé til forestilling” skal deltakerne se om det i det hele tatt er mulig å lage en teaterforestilling på én dag. Her får man altså en smakebit på hvordan det er å spille i teater.

Vil man både drive med teater, dans og skuespill, kan man utfolde seg som musikalartist i musikalen Annie eller Mathilda. Gjennom kurset skal elevene øve inn en scene fra de kjente musikalene, hvor målet er at elevene skal sitte igjen med ny inspirasjon og gode opplevelser.

Kunst og animasjon

For første gang vil Knuden også tilby et “URO-verksted”. Her skal deltakerne gjennom å lage en uro, utforske temaene balanse i naturen og balanse mellom mennesker og natur. For dem som måtte være usikre, er uro en skulptur som beveger seg. Kurset vil avholdes på kunstverksted på Samsen Kulturhus.

Vil man være med og lage en animasjonsfilm kan man delta på kurs i nettopp dette. Gjennom kurset skal deltakerne eksperimentere med ulike teknikker som tegnet- og stop-motion-animasjon.

For den musikalske

Melodiverksted var populært da kortkurset var en del av programmet også i høstferien 2021. Dette er et to-dagers kurs hvor elevene gjennom lek, lytting, synging, spilling, oppgaver og diskusjoner får hjelp til å komponere sin egen melodi. På dag to videreutvikler man melodien på iPad, og når kurset er ferdig får man tilsendt sin helt egen melodi.

For den litt mer erfarne klarinett- eller saksofonutøveren, er “Blåseensemble” kanskje et alternativ. På kurset spiller man flerstemt sammen med andre som spiller samme instrument som deg selv. Kurset krever to års erfaring.

Streetdance

Streetdance henter inspirasjon fra hip hop, popping, locking, breakdance og jazzdans. På kurset skal deltakerne jobbe med blant annet koordinasjon, musikalitet og koreografi. Kortkurset i streetdance vil avholdes på Sygna på Nodeland.

Påmelding

Kursene er populære og plassene ryker fort, så vil man være med kan man se mer informasjon og melde seg på her: https://www.knuden.no/kortkurs

Her kan du se en video fra Knudens kortkurs høstferien 2021:

https://www.youtube.com/watch?v=FmQMMDUjuRE&ab_channel=Knuden-Kristiansandkulturskole

 

Sorry. No data so far.

Back To Top