fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert av smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Feil med selvtestpakkene

Ved en feil har Kristiansand kommune delt ut selvtester som mangler væske. Det er ikke kjent nøyaktig hvor mange utdelte tester som mangler væske. Feilen er oppdaget fredag formiddag. Dersom du har fått utdelt en test der den plastrøren mangler væske, så kan du bytte den der det utleveres selvtester.

El-sparkesykler på høring

Formannskapet vedtok 26.01.22 å legge forslag til forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn i Kristiansand kommune ut på offentlig ettersyn. Kristiansand kommune, i samarbeid med AKT, jobber med å få på plass en bysykkelordning for kommunen. El-sparkesykkelutleie er naturlig å inkludere i bysykkelordningen.

Grønt nivå i barnehage og grunnskole

Fra og med mandag 31. januar er alle grunnskoler og barnehager i Kristiansand på grønt nivå. Samtidig forandres testopplegget. Begge deler gjelder både for kommunale og private grunnskoler og barnehager. Testopplegget for elever og for ansatte i skolene og barnehagene endres når de er øvrig nærkontakt. Testene som skal brukes, blir delt ut på skolene og barnehagene fredag 28. januar.

Positivt innstilt til vårprogrammet 2022

På programmet som strekker seg fra januar til juni, sendes det ut 43 forskjellige artister og kulturaktører til kommunens omsorgssentre og institusjoner. Artister og grupper som bidrar er stort sett lokale, og viser frem den store bredden og kvaliteten som finnes i kulturlivet på Sørlandet. Det vil blant annet være mulig å oppleve Pider Ro, Sinatra og cowboyer i fleng, i tillegg til en god del «gamle kjenninger» som Nina Irslinger og duoen Asbjørn Arntsen og Tone Charlotte Reme.
− I år kan man forvente et høyt nivå på alle artistene og forhåpentligvis få litt av enhver sjanger, sier produsent for KulturRullatoren Maria Elise Thorkildsen.

Årets dialogmøter utsettes

Dialogmøtet for nordre del av Lund, som etter planen skulle arrangeres onsdag 26. januar, er utsatt til 2. mars. Ordfører Jan Oddvar Skisland beklager at møtet må utsettes. Formannskapet har fått råd av kommuneoverlegen om å ikke avholde fysisk dialogmøte. Politikerne ønsker heller å utsette møtet enn å arrangere det digitalt via Teams og Facebook.

  • 2. mars: Lund-nord
  • 16. mars: Åros, Langenes, Høllen og Tangvall
  • 6. april: Finsland
  • 4. mai: Dvergsnes og Søm
  • 15. juni: Lunde og vestover
  • 31. august: Midtre Vågsbygd, Møvig og Andøya
  • 21. september: Nodeland, (Brennåsen, Volleberg, Rosseland m.m.)
  • 19. oktober: Tinnheia

Hvem skal få Kulturprisen 2022?

Frem til 1. mars kan du være med på å sende inn forslag til årets kandidater. Formålet med kulturprisen er å berømme en spesiell innsats for byens kulturliv og/eller markere kunstnerisk virksomhet av stor betydning. Prisen tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for byens kulturliv og/eller markert kunstnerisk virksomhet av stor betydning.

Kulturprismottaker må være hjemmehørende i Kristiansand kommune de siste 10 årene. Dersom prisen gis til en kunstner med virksomhet av stor betydning, er det nok å være født i kommunen. Kulturprisen består av en vase i kunstglass fra kunstner Camilla Prytz, som høsten 2019 vant en lukket konkurranse for levering av de neste ti års kulturprisverk i kommunen. Hver vase er unik og kommer med inskripsjon og kunstnerens signatur. I tillegg til vasen tildeles vinneren også 50 000 kroner.

Denne artikkelen stod på trykk 3. februar 2022.

Back To Top