fbpx
skip to Main Content

Lund Kiosk satser på online bingo

Rune Væting har vært gateselger, levd av å lage sandskulpturer på stranden i Malaga og drevet restaurant i Kambodsja, men det mest utfordrende har vært å drive kiosk på Lund.

 

– Vi har vært moderate med markedsføringa til nå, for å være sikker på at alt fungerer og vi vet hva vi driver med, men nå har vi kontroll, forsikrer innehaver Rune Væting, som er født og oppvokst på Hellemyr.

Satser utelukkende på spill

Åpningstidene er utvidet, disken har byttet side til vindusplass, borte er de lokale varene og innerst i lokalet står en liten sittegruppe og en rekke nye spillmaskiner. I kjelleren, som før var rammeverksted, har fått sin egen salong og enda flere spillmaskiner, nærmere 20 totalt. Stemningen er lun og nattklubb-aktig, med sorte møbler og lilla teppe, men for å få løyve til dette, har kiosken måttet gjøre avkall på alle varer som ikke kan konsumeres i kiosken. Iskrem, brus, kaffe, sjokolade og den slags er fremdeles å få tak i.

– Stedet har også fått 18 års grense, forklarer Væting, som kjøpte seg inn i virksomheten sammen med sin litauiske kone i 2019. Sammen kjøpte de ut de andre eierne i fjor, for å satse.

Vanskelig å leve av

Torsdag åpnet de nyoppussede lokalene på Marviksveiens høyeste punkt, og da åpnet kiosken samtidig for å delta på bingo via Internett, noe som vil gi kiosken etterlengtede bi-inntekter.
– Her har det vært spillekiosk i bortimot 40 år, men man blir ikke rik av tipping, så eierne har eksperimentert med å selge andre ting ved siden av. Min erfaring er at det er vanskelig å balansere, men det er enda vanskeligere å leve kun av spill.

Mangslungen erfaring

Det er ganske tilfeldig at han endte opp her. Rune Væting har vært borti mye rart gjennom sine 46 år lange liv. Han har drevet malerfirma, forvaltet eiendom (noe han for så vidt gjør fremdeles), jobbet som gateselger på kontinentet, drevet restaurant i Kambodsja og tjent til livets opphold som sandskulptør i Malaga. Få ting har vært mer utfordrende enn å drive kiosk på Lund.
– I Kambodsja kunne hvem som helst åpne forretning på dagen. En gang om måneden kom skatteinnkreveren kjørende på mopeden sin for å diskutere hva du skulle betale i skatt. Det var enkelt slik. Her derimot, er det mange regler å forholde seg til.

Ukurante bi-varer

En stund klarte Lund Kiosk seg med å selge kortreiste varer som honning fra Byglandsfjord, eplemost fra Slettene hage, og syltetøy og gelé fra Røyland gård. De tok det med seg på messer og julemarkeder, men det ble for sesongbasert og vanskelig å trekke kunder.
Rammeverkstedet som kona hadde i kjelleren, er slått sammen med Anders Fredriksen i Fredriksens Grafikk i Ægirs vei.

– Så, dersom spill gir liten avkastning på grunn av små marginer, hvorfor satser kiosken fullt på det?

– Det er lettere om man rendyrker et konsept, og vi har valgt å rendyrke spill-konseptet, forklarer landets største kommisjonær på andelsspill fra Norsk Tipping. Det hadde neppe gått uten online spill, forklarer kjøpmannen som nå har første kiosk på Sørlandet som tilbyr spill online via Spilleriet.no.

SPILLEBULE: I kjelleren finner man lune og nattklubb-aktige lokaler, tilrettelagt for bingo og automatspill.
Back To Top