fbpx
skip to Main Content

Dette er prisvinnerne under Barnefilmfestivalen

Den nordiske samproduksjonen Mini-Zlatan og verdens beste onkel vant Publikumsprisen under årets Barnefilmfestival. Peter Theisen Amlies prosjekt Wings stakk av med seieren i Barnefilmfestivalens og Mediefondet Zefyrs pitchekonkurranse, mens Robin og planeten ble kåret til beste norske kortfilm.

 

Den 25. Barnefilmfestivalen i Kristiansand delte lørdag ut sine elleve priser.
– Det er tydelig at mange har benyttet de siste annerledes-årene til å jobbe fram solide og spennende pitcher, filmmanus og filmer. Det er gjennomgående et høyt nivå. Jeg er for eksempel temmelig sikker på at flere av bidragene i pitche-konkurransen kommer til å ende opp som tv-serier eller filmer, sier Danckert Monrad-Krohn, som selv fikk tildelt Kristiansand kommunes kulturpris under jubileumsåret.

Hans kvinnelige motstykke er også glad over å kunne samle filmskapere og produsenter til bransjetreff.
– Vi kunne ikke fått en bedre feiring av jubileumsåret enn endelig å kunne la barn og unge fylle alle kinosalene for å se kvalitetsfilm fra hele verden, sier Marion Heimlund i Barnefilmfestivalen.

Beste internasjonale barnefilm

Barnefilmfestivalens filmpris er en importpris, og går til en utenlandsk film. Prisen er en statuett og diplom, samt 50 000 kroner til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. I år ble vinneren Kaptein Nova av Maurice Trouwborst.

I juryens begrunnelse heter det:
– Barne- og ungdomsfilmer kommer i alle genre, og en av dem som vellykket blander nåtid og framtid i en sci-fi-historie, er Kaptein Nova.

Juryen har bestått av kinosjef Marit Sætre Færevåg, konsulent kompetanse og partnerskap i Norsk Filminstitutt Rune Tellefsen og rådgiver Åge Hoffart.

Den beste norske kortfilmen ble Robin og planeten av Johan Kaos. Filmen blir med det kortlistet til årets Amanda-utdeling, og kjemper nå om én av tre nominasjoner der. Prosjektet vant Barnefilmfestivalens pitchekonkurranse i 2019, og juryen kommenterte i sin begrunnelse at siden 2019 har filmskaperen skapt et originalt og fantasifullt univers.

Back To Top