fbpx
skip to Main Content

Leder

– Hva gjøres egentlig med rusmiljøet i Kristiansand?

I årevis har junkies hengt utenfor domkirka og i Markens, og omsatt narkotiske midler mens de har rekruttert yngre folk til miljøet.

 

Dette har de gjort åpenlyst siden jeg flyttet til byen i 2006. Det er synlig med det blotte øyet. Man trenger bare å stoppe opp og lytte for å få det bekreftet. Narkotiske stoffer omsettes åpenlyst. De gidder ikke en gang legge skjul på det. Politiet later til å være nærmest fraværende.

De som blir rekruttert er skoleelever som kjeder seg og henger i Markens i stedet for å få på skolen. Dette er ungdom som søker til byen etter spenning. De har ikke nødvendigvis vært i befatning med rusmidler fra før av. Dette er svært bekymringsverdig.

Salgsaktivitetene har ikke bare begrenset seg til området rundt domkirka, men spredd seg til bensinstasjonen i Elvegata. I den umiddelbare nærhet finnes flere studenthjem og kommunale boliger, uten at jeg skal spekulere videre i sammenhengen.

Selv aktivitetene utenfor bensinstasjonen har foregått i et par år uten at det ser ut til at Politiet har klart å gjøre noe med det. Nylig kunne Fædrelandsvennen rapportere om et gruppeslagsmål på stedet, hvor utenforstående måtte gripe inn før følgene ble fatale.

Spørsmålet er: Hvor er Politiet? Hva er det de prioriterer når de ikke er i stand til å minimere dette problemet?

Back To Top