fbpx
skip to Main Content

Ravnedalen Live begynner i kveld

– Jeg ser for meg at dette er siste året mitt

Det er sikkert mange som ser frem til at Mira Svartnes Thorsen slutter som politiker. Nå skal hun heller forsøke å få deg til å ta med deg dine egne drikkebegre på festival, og rydde opp etter deg.

 

– Jeg er altfor ulydig til å være politiker.

Hun regner dette som sitt siste år som politiker. Nå skal hun bruke mer tid på å gjøre kulturlivet mer miljøvennlig. Det er en sommerfrisk Mira Svartnes Thorsen vi møter, MDG-politikeren som også er en tung aktør i kulturlivet som arrangør med mere.
– Jeg er opptatt av ting som ingen sterke pengeinteresser tjener noe på. Jeg liker ikke å representere særinteresser. Jeg er lei av maktkamp og politikere med egne agendaer.

Positivt miljøregnskap

Mira Svartnes Thorsen har jobbet med bærekraft i 20 år, sier hun selv.
– Både folk og bedrifter må lære seg å bruke mindre. Jeg ønsker at min virksomhet skal bidra positivt til totalregnskapet.

Mira snakker varmt om resirkulering, gjenbruk, panteordninger, elektrifisering, kortreist mat, reiseruter og reisemåter for turnerende artister som er laget med omtanke for miljøet, mindre bruk av engangsutstyr, felles utstyrspark og festivalområde for alle festivalene i byen, sosiale møteplasser samt anstendig kompensasjon for alle involverte.
– Vi lever alle av og i naturen, i siste instans. Du kan si mye rart om miljøvernere, men du kan ikke spise kontorbygg eller drikke likviditet. Vi må passe på maten og vannet vårt, og at økosystemet er i balanse. Det klarer vi ikke om vi ikke endrer vanene våre.

Lokal mat

I Ravnedalen Live resirkulerer de avfall og gjenbruker dekor.
– Vi satser på lokal mat. Mye av det er høner som i stor grad som ellers blir kastet. Vi begrenser bruken av engangskopper ved å be folk ta med egne drikkebegre, og vi har kvittet oss med dieselaggregatet. Vi har egne folk som håndterer det. De som plukker søppel med oss, får dessuten en gratis billett.

Årets Ravnedalen Live 29. og 30. juli skilter med navn som Ane Brun, Onkl P & De Fjerne Slektningene, DumDum Boys, Madrugada og Katrina & The Waves.

Back To Top