fbpx
skip to Main Content

Stor plastbåt-regatta på søndag

– I år arrangerer vi den årvisse plastbåtregattaen søndag 28. august, forteller Jan Egil Hansen, konservator ved Vest-Agder-museet IKS.

 

– Vi oppfordrer alle som har en klassisk norsk plastbåt å melde seg på. Deltakelse på regattaen er gratis, og vi avholder en gratis rekefest for deltakere og bidragsytere, sier Hansen som ser frem til årets arrangement med forventning.

Plastbåtregattaen ble sist avholdt i sitt opprinnelige format i 2019 på grunn av covid. I år er regattabanen tilbake slik den skal være. Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsning på å bevare, formidle og dokumentere landets unike plastbåthistorie.
– I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. På grunn av corona ble regattaen erstattet med «poker run» i 2020 og 2021. Nå er vi glad for at vi endelig kan invitere publikum og gjennomføre vårt tradisjonelle opplegg der klassiske plastbåter kjører i regattabanen vår, fremholder Hansen.

Regattaen er svært uhøytidelig i den forstand at den ikke er en konkurranse. Den skal vise de gamle klassiske båtene i sitt rette element.
– Vi deler ut premier i kategoriene «beste restaurering» og «publikumsfavoritt».

I år ville Jan Herman Linge vært 100 år, og i forbindelse med Lingejubileet oppfordrer Larsen eiere av Linge-båter å stille. Han ønsker også båter utstilt på land. I år stiller Bragdøya kystlag, Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter og Vågsbygd seilforening med stand. Så her er det duket for en hendelsesrik dag i Odderøya museumshavn.

 

Påmelding til regatta og rekefest skjer til: Jan Egil Hansen, 98074040,

jan.egil.hansen@vestagdermuseet.no

PÅMELDINGSFRIST: Snarest

Back To Top