fbpx
skip to Main Content
- Det er mange nye utstillere i år, og det er gøy å få utstillere som har varer vi ikke har hatt tidligere, og ekstra stas er det jo at så mange av utstillerne er med år etter år. Det setter vi stor pris på, sier Renathe Sand.

Songdalen skolekorps – Populært høstmarked med flere nye utstillere starter i morgen

– Vi er helt avhengige av inntektene fra høstmarkedet for å få det hele til å gå rundt. Det sier Renathe Sand, leder av Songdalen skolekorps, som til helgen inviterer til det årvisse høstmarkedet, i år med flere nye utstillere.

Av Ivar Eidsaa

Lørdag 29. oktober kl. 11.00 åpnes dørene til et av de største og mest tradisjonsrike arrangementene i vår region.

– Markedet har blitt gjennomført i noen år, ja, smiler Renathe Sand.

– Allerede da vi flyttet til Greipstad i 1991, var høstmarkedet til Songdalen skolekorps noe som var blitt arrangert i noen år allerede, sier Sand, som gleder seg over at så mange slutter opp om markedet.

– Det setter vi stor pris på. Høstmarkedet er en av korpsets aller viktigste inntektskilder. Uten disse inntektene ville vi ikke klart å gi det tilbudet til barn og unge som vi faktisk gjør, fremholder hun.

Et korps i vekst
Markedet i år er kanskje enda viktigere enn på lenge. Songdalen skolekorps er i vekst, og det er mange som skal ha uniform og instrument, og slikt koster litt.

Songdalen skolekorps har nå 44 musikere fordelt på tre grupper; aspirant, junior og hovedkorps. Antallet har økt, noe som faktisk har vært tilfellet de siste tre årene. For en fire-fem år siden sluttet dirigenten, og noen av musikerne som hadde nådd aldersgrensen. Nye aspiranter kom til, og den aldersmessige fordelingen medfører at det nå kun er tre som blir 18 år og som slutter når skoleåret er over, og da er det lenge til neste gang noen går ut av koret som følge av nådd aldersgrense på 18 år.

– Det at vi får nye musikere, gjør at vi får en netto økning, og det er jo en spennende utfordring, sier Sand.

Over 30 utstillere
Over 30 utstillere har meldt sin ankomst på lørdag, noe som er omtrent samme nivå som tidligere.

– Det er mange nye utstillere i år, og det er gøy å få utstillere som har varer vi ikke har hatt tidligere, og ekstra stas er det jo at så mange av utstillerne er med år etter år. Det setter vi stor pris på, sier hun.

Utvalget i bodene blir følgelig variert, fra håndarbeider i alle varianter, til interiør, hudpleie, rengjøring, gårdsutsalg, honning – og sjokolade!

Songdalen skolekorps er i den heldige situasjon at mange foreldre og foresatte stiller opp. Det medfører blant annet et variert utvalg av kaker, smørbrød og andre lekkerier i cafeen, som er høstmarkedets største inntektskilde.

Kl. 12.30 og 14.15 blir det konsert med Songdalen skolekorps, Tuntrallen, Tveit Union Musikkorps og også med andre musikalske innslag, og ikke minst Baldrian og Musa med forestilling kl. 15.30 både lørdag og søndag.

Loddsalg og fiskedam med premier hører også med.

– Det er mange nye utstillere i år, og det er gøy å få utstillere som har varer vi ikke har hatt tidligere, og ekstra stas er det jo at så mange av utstillerne er med år etter år. Det setter vi stor pris på, sier Renathe Sand.
Back To Top