fbpx
skip to Main Content
CC Cowboys gjester Kilden lørdag 29. oktober. Foto: Kilden.

Kulturkalenderen 28. oktober-10. november

Vi har gleden av å presentere KULTURKALENDEREN, en oversikt over noe av det som skjer på kulturfronten lokalt og regionalt de kommende 14. dagene. 

KULTURSENTERET SØGNE GAMLE PRESTEGÅRD 
ÅPENT   Ti-fr kl. 10-15 Utstillinger  – Sø kl. 12-16 Kafé, utstillinger og kulturprogram . STENGT ma & lø           

UTSTILLINGER I GALLERI FJØSET
04.09 – 13.11 4 STEMMER Liv Blåvarp, Ulla-Mari Brantenberg, Runa Boger, Jorunn Steffensen

HISTORISKE UTSTILLINGER
Soloppgang – de første menneskene i Agder, eldre steinalder.
Plog og Teine, lokalhistorie.
Søgne Bygdemuseum, bondestue fra 1700-tallet. Åpent søndager.
BIBER – Hitlers hemmelige våpen, ubåt fra 2. verdenskrig. Åpent ved annonsering.

 

  1. november kl. 19 ART NIGHT Med Ylve Thon og Harald Axel Weissflog. Mat, musikk og foredrag om fresco. Bill: Hoopla.no. I samarbeid med Søgne Kunstlag.
  2. november kl. 12-16 BARNAS KULTURSØNDAG Kafékonsert med elever fra KNUDEN – Kristiansand Kulturskole kl. 14. Drop-in smykkeverksted inspirert av Liv Blåvarp.
  3. november kl. 11 BYGDEKVELD MED SØGNE HISTORIELAG lansering av årbok m.m. Dørene åpner kl. 18.

 

Kilden
Hver onsdag kl. 11.30 – Babysang i Kilden. Hver onsdag (følger skoleruten) arrangerer vi babysang, og ønsker foreldre og barn velkommen til et sosialt og musikalsk treff i Konsertbaren i 3. etasje.

  • 11.30 – 12.00 for barn opp til 6 mnd.
  • 12:15 – 12.45 for barn over 6 mnd.

Fredag 28. oktober kl. 19.00 – Terje Sporsem – Absolute norsk
Feelgood&iStage presenterer: Terje Sporsem “Absolute norsk” – et show om verdens aller-aller beste land. Terje Sporsem er tilbake med et standupshow der han skal prøve å finne essensen av Norge. Hva vil det egentlig si å være norsk? Er vi fortsatt blåøyde lykkejegere eller har oljen gjort oss til stappmette verdensborgere?

Artikkelen fortsetter under bildet.

Barneforestillingen Den stygge andungen spilles 28. oktober på Kilden. Foto: Kilden.

Fredag 28. oktober kl. 18.00 og lørdag 29. oktober kl. 13.00 – Den stygge andungen
En poetisk, leke og magisk familieforestilling om å bli ignorert og holdt utenfor fordi man er annerledes.

Lørdag 29. oktober kl. 15.00 – Kristiansand Haandverker Sangforening
Velkommen til  gratis foajekonsert med Kristiansand Haandverker Sangforening (KHS) Som feirer i år sitt 175 års jubileum, og er Norges nest eldste mannskor. Koret har rundt 30 sangglade menn som møter til øvelse hver mandag. Korets repetoir spenner fra norsk tradisjonell mannskorsang til sørlandsviser og Barbershop m.m. Konserten i Kilden vil by på noe av dette.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det blir et musikalsk gjensyn med Ingebjørg Bratland når hun entrer scenen i Kilden den 29. oktober.

Lørdag 29. oktober kl. 18.30 – Ingebjørg Bratland – «Ei ganske sann historie»
Høsten 2022 tar Ingebjørg Bratland med seg sin første og svært suksessfulle konsertforestilling på turné! Ei ganske sann historie er en konsertforestilling som tar for seg Ingebjørg Bratland sin reise fra da til nå. Hun tar et oppgjør med imaget sitt og oppfatninger fra folk og fe i en musikalsk og underholdende innpakning.

Lørdag 29. oktober kl. 20.00 – CC Cowboys
I over 30 år har CC Cowboys vært ett av landets mest kjære band, og lørdag 29. oktober kommer de til Sørlandet og Kilden teater og konserthus.

Torsdag 3. november kl. 19.30 – SYMPHONIE FANTASTIQUE MED RACHLIN
Vår eminente 1. gjestedirigent Julian Rachlin tar denne aften for seg av to mestere fra to ulike epoker. Program: W.A. Mozart: Ouverturen til Figaros bryllup – W.A. Mozart: Fiolinkonsert nr. 3 (1775) – Hector Berlioz: Symphonie fantastique (1830)

Torsdag 3. november kl. 12.00 – Trekkspillkonsert med Håvard Svendsrud og Øivind Farmen
To av Norges fremste trekkspillere, Håvard Svendsrud og Øivind Farmen, har hatt sporadiske opptredener sammen de siste 25 år, både på radio, festivaler og konserter. Høsten 2022 reiser de nok en gang på konsertturne´, med et perledykk i trekkspillmusikken hvor man får oppleve konsertmusikk og en rekke kjente gammeldanslåter side ved side.

Fredag 4. november kl. 19.30 – Hedvig Mollestad Weejuns
De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som en kraftfull komponist og gitarist innen sin sjanger – og forbi. Hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad (!) for sine soloutgivelser, og Weejuns er hennes nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken, en bauta gjennom sitt arbeid med Terje Rypdal, Supersilent og Elephant9, og Ole Mofjell, en av de fremste unge trommeslagerne på den europeiske impro-scene, og også med i Mollestads Ekhidna.

Fredag 4. november kl. 20.00 – lørdag 4. november kl. 20.00 – lørdag 5. november kl. 18.00 – Truls Svendsen – Fra Æ til Å
Truls Svendsen har gjort karriere av å være profesjonelt udugelig og har det helt topp. Som en moderne Askeladd virrer han avgårde mot nye eventyr og denne gangen blir det et helt show. Man vet jo ikke om man kan danse ballett før man har prøvd.

Lørdag 5. november kl.  13.00 – Magiske Fredrik
Av Framifrå Teater og Unge Viken Teater – med Erlend R. Vikhagen og Håkon T. Nilsen. Fredrik savner farfar. De to var bestevenner og gjorde alt sammen. Men nå er han borte. For alltid. Det er rart at han ikke er her lenger synes Fredrik.
Det eneste Fredrik vil i verden er å lære seg å trylle sånn som farfar gjorde. Fredriks farfar var nemlig verdens største tryllekunstner. Han kunne trylle penger ut av ørene på folk, fikk ting til å sveve, sagde damer i to og dro kaniner opp av hatter. Hadde farfar bare rukket å lære ham, så kunne Fredrik kanskje tryllet farfar levende igjen.
En dag går Fredrik opp på loftet og roter i bestefars gamle saker. Der finner han farfars gamle flosshatt, hansker og tryllestav, og magiske ting begynner å skje…

Lørdag 5. november kl. 19.30 – Ghost Note
Det elleville stjernelaget i Ghost-Note gir deg selveste framtidsfunken. Anført av to helt eksepsjonelle trommiser, Snarky Puppy-veteranen Robert «Sput» Searight og Nate Werth, kjører Ghost-Note i gang et ustoppelig rytme-tog. En veritabel eksplosjon av digge grooves, bakpårytmikk og coolness fremført av et samspilt superband som også har spilt med storheter som Prince, Snoop Dogg, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar, Marcus Miller, Toto, Justin Timberlake og mange, mange flere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det blir konsert med Julie Bergan under Bærekrafttak 2022 den 6. november. Foto: Kilden.

Søndag 6. november kl. 18.00 – Bærekrafttak 2022
Bærekrafttak 2022 Program: Prisutdeling og Konsert – Kort overrekkelsesseremoni – Full konsert med Julie Bergan.
Velkommen til Kilden teater og konserthus og en kveld litt utenom det vanlige!
Vinnerne av Bærekrafttak, bedrifter eller personer som bidrar til bærekraftig utvikling i landsdelen, er kåret, og i kveld får de utdelt sine midler av Sparebanken Sør.
Så byr vi på en full konsert med selveste Julie Bergan, som med sin livlige personlighet, kraftfulle vola og altoppslukende fremføringsevne har blitt en av Norges aller mest ettertraktede live artister. Julie har med seg en rekke store hits som «Arigato», «Ignite» og «Kiss Somebody» og tar oss med på på en konsertopplevelse vi sent vil glemme.

Det er gratis adgang for alle!

Tirsdag 8. november kl. 12.00 – Rusletur langs Strandpromenaden
SeniorKilden presenterer: Rusletur langs strandpromenadenDenne tirsdagen tar de to Rusleturforfatterne Inger Johanne og Knut Mæsel oss med på en koselig vandring langs Strandpromenaden, fra Gravane til Bystranda. De stopper blant annet ved noen av skulpturene i Gravane og i Nupen-anlegget, forteller om Tresse i krigs- og fredstid, festningen i Kåre Eriksens tid, tar med seg både store begivenheter og hendelser i området, minigolfbanen på Marinetomta og Gorgus’ tivoli, før de omsider lander på Bystranda. Velkommen til en trivelig formiddagsstund med gamle bilder og gode historier.

Onsdag 9. november kl. 19.30 – Marius Neset – NEXT
Marius Neset har sammensatt en ny kvintett, som kommer til Kristiansand! Alle som kjenner til Marius Neset, vet at hans musikalske kreativitet er uten sidestykke og stadig manifesterer seg i nye kunstneriske bragder. Marius Neset har de siste årene skrevet mye musikk for store ensembler, blant annet for Bergen Filharmoniske Orkester og London Sinfonietta. I 2018 skrev han verket Viaduct for sistnevnte, et verk som ble urfremført på Kongsberg Jazzfestival i forbindelse med at han hadde mottatt festivalens store musikerpris.

Torsdag 10. november kl. 19.30 – Hardingfele og Beethoves pastorale
DIRIGENT: TABITA BERGLUND / SOLIST: RAGNHILD HEMSING, HARDINGFELE. Fortellende og malerisk musikk står på programmet i kveldens konsert. Johan Svendsens symfoniske poem Zorahayda omhandler ulykkelig kjærlighet, inspirert av den mauriske legenden om «Alhambras rose». Geirr Tveitts Hardingfelekonsert nr. 2 beskriver Hardangerfjorden, Sognefjorden og Nordfjord ved bruk av folkloristiske elementer.

CC Cowboys gjester Kilden lørdag 29. oktober. Foto: Kilden.

Back To Top